rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ У Чикаго кількість вбивств і перестрілок цьогоріч зросла на 50%

Втім, із настанням прохолодної погоди у вересні рівень насильства у Чикаго продовжував зменшуватись. Про це йдеться у звіті поліції Чикаго, повідомляє Chicago Sun-Times.

Департамент поліції Чикаго розмістив кілька показників, які свідчать про зменшення рівня насильства. Проте копи або порівнювали щомісячні дані про покращення ситуації, або не надавали дані про насильство із застосуванням зброї.

За даними CPD, кількість перестрілок та вбивств із серпня до вересня впала на 19%. А рівень загальної злочинності – зокрема, вбивств, сексуального насилля, пограбувань, бійок та крадіжок – знизився на 7%, у порівнянні з 2019 роком.

Натомість щорічне порівняння даних про кількість нелегальних застосувань зброї та вбивств демонструє значно гіршу картину.

Цього року до 31 вересня CPD зафіксувало 588 вбивств, а за той самий час у минулому році сталося 392 вбивства, що майже на 50% менше. За весь 2019 рік місто зареєструвало 496 вбивств.

У Чикаго вже фіксували більше вбивств – у той самий час у 2016 році. Це – один із найкривавіших років за останні десятиліття. Водночас, від зброї цьогоріч неодноразово страждали діти. Зокрема, було вбито шістьох дітей віком до 10 років.

У 2020 році чиказька поліція зафіксувала 3110 жертв нелегального застосування вогнепальної зброї. Минулоріч за той самий час було зареєстровано 1999 жертв, а це – 55%.

Тим часом в інших сферах криміногенна ситуація у порівнянні з минулим роком – дещо краща. За даними CPD, кількість сексуальних злочинів зменшилася на 23%; кількість розбійних нападів впала на 2%; крадіжки – на 3%.

Із 2019 року збільшилася лише кількість повідомлень про побиття з обтяжуючими обставинами та крадіжки автомобілів: приблизно на 5% кожна.

Суперінтендант поліції Чикаго David Brown заявив, що це – «безпрецедентний рік» для чиказької поліції. Вона зіштовхнулася із громадськими заворушеннями та пандемією, через яку на коронавірус перехворіли понад 900 поліцейських.

31 травня, під час розпалу першої хвилі заворушень, у Чикаго було зафіксовано 18 вбивств. Цей день став найкривавішим у сучасній історії міста.

«Проте наші поліцейські продовжують прагнути покращувати громадську безпеку, незважаючи на ці виклики», – заявив Brown.

За даними поліції, на вихідних у перестрілках у Чикаго загинули чотири людини та щонайменше 31 людина отримала поранення.

Колишній лобіст ComEd визнав свою провину у корупції, до якої, імовірно, причетний Mike Madigan

У Чикаго розпочалося дострокове голосування

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers