rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ У Чикаго розпочалося дострокове голосування

Процедура доступна з минулого четверга. Наразі достроково можна проголосувати тільки на виборчій дільниці у Loop, що розташована на 191 N. Clark Street. У перший день дострокового голосування біля дільниці вишикувалася величезна черга із сотень виборців.

Черга простягнулася нав­коло цілого міського кварталу міста. За словами виборців, їм доводилося чекати близько 30 хвилин. Члени виборчої комісії кажуть, що досі вони ніколи не бачили нічого подібного.

У достроковому голосу­ван­ні також взяв участь колишній мер Чикаго Рам Ема­нуель. Хоча до Чиказької виборчої комісії надійшло понад 450 тис. запитів на отримання бюлетенів поштою, все ж, багато виборців вирішили проголосувати особисто.

Водночас, частина виборців, які голосують поштою, вирішили не ризикувати й не користуватися послугами пошти. Вони мають можливість кинути свій бюлетень у скриньку на виборчій дільниці для дострокового голосування у Loop. Такі виборці не повинні чекати у черзі.

До полудня скринька була настільки заповнена, що її довелося спорожнити, аби вивільнити місце для решти бюлетенів.

Виборча дільниця у Loop готова приймати відвідувачів під час пандемії коронавірусу. Всередині приміщення стежать за дотриманням соціальної дистанції, а виборців зобов’язують носити маски. Якщо ж виборець прийде без маски, то отримає її у дільниці.

Наразі це – єдине місце, де можна достроково проголосувати. Проте 14 жовтня дострокове голосування стане доступним у всіх 50 районах міста.

Якщо ж виборці все ж вирішать голосувати поштою, то обов’язково треба зважати на те, що їхній голос буде враховуватися, якщо на листі стоятиме поштовий штемпель, датований до 3 листопада.

Станом на минулий четвер Чиказька виборча комісія отримала понад 450 тис. заявок на голосування поштою. Станом на 9 год ранку минулого четверга комісія опрацювала понад 8000 заявок.

Найбільша кількість попередніх заявок на голосування поштою надходила під час Другої світової війни. Тоді було подано 116 117 заявок.

В окрузі Cook дострокове голосування розпочинається 7 жовтня на 69 W. Washington. 19 жовтня дострокове голосування розшириться на 53 виборчі дільниці та дільниці на Union Station.

«Ці дільниці для дострокового голосування також матимуть захищені скриньки, куди виборці зможуть кинути свої заповнені бюлетені у підписаних, запечатаних конвертах», – заявила Marisel Hernandez, голова Чиказької виборчої комісії.

«Ми спільно розробили механізми голосування поштою, аби бюлетень, надісланий поштою, був оброблений найбільш ефективно та безпечно», – зауважив Ed Michalowski, заступник секретаря округу Cook.

Незважаючи на те, що місцева влада усіляко заохочує участь у голосуванні поштою та дострокових виборах, виборча комісія готується до імовірного напливу виборців. У Чикаго та окрузі Cook вже зареєструвалися тисячі членів дільничних виборчих комісій. Влада також припускає, що як виборчі дільниці може бути використано спортивні арени.

«Ми досі ведемо переговори зі спортивними чиновниками, аби побачити, які можуть бути можливості зробити голосування доступнішим», – додала Hernandez.

Члени виборчої комісії також нагадують, що цьогоріч виборчий бюлетень буде дуже довгим. Саме тому вони просять виборців заздалегідь вирішити, як саме вони голосуватимуть. Незабаром зразок бюлетеня можна буде знайти в Інтернеті.

Колишній лобіст ComEd визнав свою провину у корупції, до якої, імовірно, причетний Mike Madigan

У Чикаго кількість вбивств і перестрілок цьогоріч зросла на 50%

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers