rss
05/04/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Колишній лобіст ComEd визнав свою провину у корупції, до якої, імовірно, причетний Mike Madigan

Fidel Marquez, один із колишніх головних лобістів ComEd, став першим, хто визнав свою провину у масштабній корупційній схемі, яка, вочевидь, має безпосередній стосунок до спікера Палати представників штату Mike Madigan.

Marquez визнав свою провину під час віртуального судового засідання минулого тижня.

Як йдеться в угоді про визнання вини, Marquez, який виконував обов’язки головного лобіста ComEd, визнав свою участь у змові з іншими особами з метою корумпованого сприяння «найму співробітників державного службовця А як субпідрядників, які виконували незначні обов’язки або взагалі не виконували жодної роботи для ComEd».

Marquez зізнався, що у липні 2018 року він спричинився до виплати компанією 37 500 доларів компанії 1, причому значна частина коштів була призначена для співробітників державного службовця А.

За даними федеральних прокурорів, «державний чиновник А» – багаторічний спікер Палати представників Іллінойсу Mike Madigan.

Він заперечує причетність до будь-яких протиправних дій, але водночас відмовляється надавати свідчення перед Спеціальною слідчою комісією Палати представників штату.

«Спікер Mike Madigan зловживав своїм службовим становищем. Спікер Mike Madigan зловживав довірою громадськості», – вважає Jim Durkin, лідер республіканців у Палаті представників.

Минулого тижня він заявив про відтермінування угоди про непритягнення до кримінальної відповідальності, яку ComEd уклав із федеральними прокурорами цього літа.

За його словами, Madigan був пов’язаний із корупційною схемою на суму $1,3 млн, яка тривала майже десять років.

«У ComEd зізналися, що, аби приховати схему та не дати правоохоронним органам дізнатися про їхню з Mike Madigan протиправну поведінку, вони відмивали виплати співробітникам Madigan через консалтингові компанії», – зауважив Durkin.

«Вступна заява – не доказ. Це – його думки, а не висловлювання фактів», – вважає натомість Chris Welch, очільник слідчої комісії Палати представників.

Минулого тижня David Glockner, новий керівник відділу контролю за дотриманням законодавства ComEd, став першим свідком, який виступив перед комітетом.

Glockner під час допиту демократа Chris Welch, який головує у комісії, заявив, що у відтермінованій угоді про непритягнення до кримінальної відповідальності немає жодної інформації, яка б свідчила, що Madigan знав про хабарництво, яке нібито принесло користь його соратникам.

У Чикаго розпочалося дострокове голосування

У Чикаго кількість вбивств і перестрілок цьогоріч зросла на 50%

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers