rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Перша подія в UIMA після карантину: творчий дебют Мії Д’Арк
 Title

На небосхилі української діаспори з’явилася ще одна зірка, Повірте, жодного пафосу у цих словах. Наскільки складно знайти і реалізувати себе в еміграції – зможе зрозуміти тільки людина з відповідним досвідом… Власне, ця зірка зародилася уже давненько, але тепер, як і належиться зіркам, засяяла усіма барвами спектру.

Сьогодні в Українському музеї модерного мистецтва далеко не усі охочі, але деякі щасливці (даруйте, Covid-19 перетворює раніше звичні презентації у лотерею щасливчиків «Хто перший встиг зареєструватися») мали нагоду познайомитися з Мією Д’Арк та її першою книгою, яка побачила світ цього року. «Донечка», як ласкаво її називає авторка, з’явилася на світ переможницею Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» у номінації «Міжнародний вибір». Назву цей твір має символічну: «Наснилося поміж двох світів. Невагомість», що певною алегорією спрямовує нас у глибокі роздуми про дуалістичність світу, у якому ми живемо і який можемо поділити на видимий і невидимий; матеріальний і духовний; розрізнений у часі і у просторі. Мабуть у кожного читача складеться особливе особисте враження.

Авторка, привідкриваючи завісу таємниці, обмовилася, що роман розкриває глибинні закутки жіночої душі, жіночої сутності. У сюжеті переплітаються долі трьох жінок, головних героїнь, які дуже різні і схожі водночас у своєму прагненні до щастя, до цілісності. Власне, мабуть, не випадково ця людина є засновницею і очільником жіночої організації у Чикаго Ukrainian Woman United. Софія Міколяш є давно відомою в українській громаді Чикаго як активної позиції жінка, меценат, волонтер. Сьогодні вона репрезентувала себе у іпостасі авторки, письменниці з псевдонімом Мія Д’Арк.

Title 

Зачитуючи уривки твору, мабуть, як і кожний початківець, сьогодні Софія схвильовано очікувала реакції залу, і, хоча презентація була не перша, вже успішно відбулася серія презентацій у кількох містах України, – це завжди важливо, як сприйме тебе громада «твого» міста. Чикаго уже стало для авторки, «своїм», місцем де пускають «коріння у небо». Та хвилюватися не було причини – після кожного прочитаного уривку зал вибухав оплесками.

Зустріч вдалася напрочуд щирою. Було враження, що це не незнайомці зібралися у залі, а добре товариство друзів, безперечно – усіх єднала енергія і запал письменниці. Софія трішки поділилася планами на майбутнє і анонсувала задум другої книги, у якій занурюватиметься більше у потаємний світ чоловіків і їхнє світосприйняття.

Title

Сьогодні однією українською зіркою на емігрантському небосхилі стало більше. І це вселяє надію,що талановиті українці здатні прикрашати світ, робити його кращим, прагнути до реалізації своїх кращих сторін, у плеяді народів посісти гідне місце.

Успіху тобі, Софіє! В щасливу путь, Міє Д’Арк!

Фото Ізольди Щасливої

Українська Святиня – Оновлений Храм в Палатайні, який приймає людей усіх націй

Віртуальний благодійний вечір в Українському Інституті модерного мистецтва

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers