rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ АМПУ та Мінінфра- структури готують до передачі приватним інвесторам 9 портів

Про це заявив голова наглядової ради ДП «Адміністрація морських портів України» Андрій Гайдуцький під час зустрічі з представниками Міністерства інфраструктури, міжнародних компаній та банків, повідомляє пресслужба АМПУ .

За словами Гайдуцького, в АМПУ є завдання в наступні два роки успішно провести концесію в Чорноморському порту, зокрема передати в концесію два головних термінали: поромний і контейнерний. Також він заявив, що в концесію планується передати пасажирський термінал Одеського морського порту, Бердянський, Маріупольський, Ренійський і Ізмаїльський морські порти; приватизації підлягають Білгород-Дністровський морський торговельний порт, морські порти «Усть-Дунайськ» та «Скадовськ».

На зустрічі також виступили міністр інфраструктури Владислав Криклій, заступник директора Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні Марк Магалецький, регіональний менеджер Міжнародної фінансової корпорації (IFC) в Україні, Білорусі та Молдові Джейсон Пеллмар, лідер програм з інфраструктури та сталого розвитку Світового банку в Білорусі, Молдові та Україні Бахер Ель-Хіфнаві, керівник операційного відділу «Економічне співробітництво, енергетика, інфраструктура та навколишнє середовище» Представництва ЄС в Україні Хлоя Алліо, представники Укрзалізниці, Укравтодору та інші представники команди підтримки реформ при Мінінфраструктури.

До слова, 12 вересня 2019 року Міністерство інфраструктури оголосило про початок конкурсів з концесії Херсонського морського порту та порту «Ольвія».

Херсонський морський порт було передано у концесію компанії «Рисоіл-Херсон» 26 червня 2020 року. Договір про передачу в концесію майна спеціалізованого морського порту «Ольвія» катарській компанії QTerminals було підписано 20 серпня.

12 втрачених. Як змінилася економіка України за час між великими економічними кризами 2008–2009 та 2020 років

Про ризики фінансування бюджетного дефіциту, або Коли ринок каже: «Стоп!»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers