rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ В Україні рівень розкриття викрадень автомобілів становить 52% – МВС

В Україні за 8 місяців цього року рівень розкриття крадіжок транспортних засобів становить 52%, що удвічі вище, ніж у 2016 році за аналогічний період.

Про це на брифінгу заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За 8 місяців цього року було вкрадено більше ніж 3100 авто, знайдено понад 1600 авто. Відсоток (розкриття крадіжок авто – ред.) – 52 відсотки, а у 2016 році за 8 місяців (він становив – ред.) 26 відсотків. Тобто, у два рази зріс цей відсоток», – сказав Геращенко.

Зі свого боку, начальник карного розшуку Нацполіції Вадим Дзюбинський повідомив, що, серед іншого, за 8 місяців цього року поліція задокументувала 2 злочинні організації і 8 організованих злочинних груп – загальною кількістю 53 учасника, які викрали, зокрема, 72 елітні автомобілі, також із використанням спецзасобів.

«Звертаюся до викрадачів автівок – знайте, що ми працюємо зараз посилено саме над вами. Якщо ви не припините займатися злочинами з викрадення автівок громадян, усі опинитеся за ґратами, зокрема, через новий закон, який суворіший. Тому ціна ризику – грабувати людей, забирати їхні авто – для вас особисто, для кожного з вас – зросте», – уточнив Геращенко.

Водночас заступник міністра зазначив, що інколи на громадян, у яких викрадають авто, потім виходять викрадачі, щоб запропонувати їм повернути авто за так званий викуп. Досить велика кількість громадян досі йде на такі умови і платить кошти вимагачам.

«Хочу звернутися до громадян – будь ласка, не йдіть на умови крадіїв, не платіть гроші за повертання авто, звертайтеся у будь-якому разі до Національної поліції і допомагайте нам знаходити викрадачів авто, щоб вулиці України були ще тихіші, і ніхто не боявся за свої автівки», – наголосив Геращенко.

Верховна Рада 3 вересня ухвалила зміни до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів щодо удосконалення законодавства у сфері протидії незаконному заволодінню транспортним засобом. Президент Володимир Зеленський підписав цей закон 22 вересня.

24 вересня цей закон опублікували в офіційній газеті Верховної Ради «Голос України». Він набрав чинності наступного дня.

Згідно з законом, незаконне заволодіння транспортним засобом карається обмеженням волі терміном від трьох до п’яти років або позбавленням волі на той самий термін. Також встановлюється покарання у вигляді позбавлення волі терміном від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такого за незаконне заволодіння автівкою з використанням електронних пристроїв для втручання в роботу технічних засобів охорони, або якщо предметом незаконного заволодіння є транспортний засіб, вартість якого становить від 100 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ці ж дії, вчинені групою осіб, або якщо вони супроводжуються насильством, передбачають покарання терміном від восьми до 13 років з конфіскацією майна або без неї.

Суд закрив провадження щодо лікаря, який свідчив про стан здоров’я Насірова

Cуд відправив Стерненка під нічний домашній арешт

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers