rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Тренер, селекція і багато роботи Все, що потрібно знати про сенсаційний успіх українського клубу «Колос»

Футбольний клуб «Колос» із Ковалівки переміг грецький «Аріс» і дістався наступного раунду кваліфікації Ліги Європи. Команда з восьмирічною історією у перший же рік перебування в українській прем’єр-лізі пробилася до Ліги Європи.

«Колос» із маленького села Ковалівка, що на Київщині, заснував місцевий бізнесмен Андрій Засуха в 2012-му році. За цей короткий термін команді вдалося перейти від аматорів до профі, «запалити» в другій та першій лігах, вийти в УПЛ і кваліфікуватися до єврокубків. Як їм це вдалося?

Симбіоз виваженого тренера та збалансованого колективу

Головний тренер «Колосу» Руслан Костишин працює з командою із самого її заснування. Навіть він не розраховував на такий стрімкий успіх. «Звичайно, не думав, що «Колос» у дебютному сезоні УПЛ вийде в єврокубки. Я ж не ідіот, щоб так думати. Думав, спокійно собі будемо грати, посядемо місце так восьме. Головним було показувати хорошу гру», – сказав коуч «Колосу».

У своєму дебютному сезоні ковалівці посіли шосте місце та пробилися в Лігу Європи. За підсумками чемпіонату вони здобули 32 пункти та мали від’ємну різницю забитих і пропущених м’ячів (-26). Важко виділити когось з колективу. Найкращий бомбардир команди Володимир Лисенко мав в активі шість забитих м’ячів. Таємниця успіху «Колоса» криється в єдності всіх гравців.

Title 

Двигунами клубу протягом сезону були півзахисники Денис Костишин (три голи у 22-х матчах УПЛ), Євгеній Смирний (п’ять голів у 25-и матчах УПЛ) та форвард Володимир Лисенко. Двоє перших – вихованці академії київського «Динамо», Смирний досі належить киянам.

Ще одним лідером команди був ісландець Арні Вільхьямссон. 5+1 за системою «гол+пас» у п’ятнадцяти матчах. Через сімейні обставини гравець «вирушив у безоплатну відпустку», як зазначив президент «Колоса» Андрій Засуха.

Грамотна робота на трансферному ринку та початок нового сезону

«Колос» провів плідну роботу на трансферному ринку. Команду поповнила низка новачків. Серед них виділяються нападники: молодий талант академії «Динамо» Євген Ісаєнко та легенда УПЛ Євген Селезньов. Команда змушена буде боротися на два фронти (якщо проб’ється в груповий етап Ліги Європи), тому дуже потребувала в підсиленні.

17 вересня команда переграла грецький «Аріс» у гостях (2:1) та пробилася до наступного раунду кваліфікації Ліги Європи. За ковалівців відзначилися Євген Новак і Денис Антюх.

Title 

У новому сезоні УПЛ команда грає домашні матчі на реконструйованому стадіоні в Ковалівці. Президент клубу Андрій Засуха заявив, що «реконструкція коштувала близько 160 мільйонів гривень». Перший матч сезону 20/21 проти «Шахтаря» команда програла (1:3), а потім здобула дві поспіль перемоги над «Львовом» та «Арісом». Команда підсилилася, реконструювала домашню арену та готова дивувати нас цього сезону.

Нові реалії українського футболу

У зв’язку із фактичним зникненням таких клубів, як «Металіст», «Карпати», «Металург» та інших, команди з периферії голосно заявляють про себе. Скромні клуби з провінції досягають успіху. Головні чинники цього явища – наявність досвідченого тренера (Костишин із «Колоса», Рябоконь із «Десни»), вдала селекція та менеджмент клубів (Засуха в «Колосі», Козловський у «Руху», Поворознюк в «Інгульці»). Це не є чимось добрим, або поганим, це – просто реальність, в якій ми живемо.

Фото зі сайту ФК «Колос»

Автор: Віталій Ткачук, Київ

Джерело: «Укрінформ» (https://www.ukrinform.ua/rubric-sports/3102537-trener-selekcia-i-bagato-roboti.html)

 

Світоліна повернулася до ТОП-5 рейтингу WTA

Жіноча збірна України з футболу розгромила Грецію

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers