rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Діти, заражені у дитсадках, поширюють коронавірус вдома – дослідження CDC

Про це йдеться у новій доповіді, основна теза якої – діти можуть принести вірус додому та заразити інших членів сім’ї.

Вчені вже знають, що діти можуть поширювати вірус. Але дослідження, опубліковане Центрами контролю і профілактики захворювань, «остаточно вказує – частково це намагалися зробити попередні дослідження – на потенціал передачі членам сім’ї», – зауважив William Hanage, дослідник Гарвардського університету, який вивчає інфекційні хвороби.

Результати дослідження не означають, що школи та дитсадки необхідно закрити. Водночас вони підтверджують те, що вірус може поширюватися у цих закладах, а діти – приноситимуть його додому. Отже, потрібні маски, дезінфекція та соціальне дистанціювання. На думку експертів, люди, які працюють у таких закладах, повинні бути обережними та проходити обстеження, якщо є підозра, що вони могли інфікуватися.

Раніше дослідження, які проводились у США, КНР та Європі, показали, що діти рідше, ніж дорослі, заражаються вірусом, і рідше серйозно хворіють на коронавірус.

Також були дані, що маленькі діти не так часто поширюють вірус, хоча, ймовірно, старші діти поширюють його так само легко, як і дорослі.

У новому дослідженні дослідники з штату Юта та CDC зосередили увагу на трьох спалахах у дитячих установах у Солт-Лейк-Сіті у період з квітня до липня. У двох закладах доглядали за малюками, а в третьому – за старшими дітьми. Середній вік дітей становив приблизно 7 років.

У двох із трьох закладів дослідники змогли встановити, що заражений дорослий працівник несвідомо заніс вірус у заклад із догляду за дітьми.

За даними дослідження, 12 дітей заразилися коронавірусом у дитсадках і поширили його щонайменше поміж 12 із 46 батьків, братів і сестер, з якими вони контактували вдома. У трьох заражених дітей не було симптомів. Ще одна дитина заразила коронавірусом одного дорослого, якого згодом було госпіталізовано, повідомили дослідники.

Такий рівень розповсюдження – близько 25% – аналогічний із рівнем розповсюдження у домогосподарствах, де живуть діти та дорослі. Це також свідчить про те, що діти без симптомів або з дуже слабкими симптомами можуть поширювати інфекцію, як і дорослі.

Hanage підкреслив, що організатори дослідження не вивчали генетичний аналіз окремих інфекцій, який міг би дати чіткішу картину поширення хвороби.

Але багато заражених дітей мають легку форму коронавірусу, а тестування дітей було дуже обмеженим. Тому, ймовірно, понад 25% зовнішніх контактерів були інфіковані, додав Hanage.

За словами д-ра David Kimberlin, дитячого інфекціоніста з University of Alabama у Birmingham, епідемія може погіршитися й ускладнити ситуацію цієї осені.

«Це має бути ще одним дзвінком для того, аби ми усі усвідомили, що повинні старанно виконувати свої обов’язки», – сказав він.

У Спрингфілді демонтують статую Douglas. На черзі – Лінкольн?

Влада Чикаго оприлюднила рекомендації для діяльності ресторанів під відкритим небом в осінній і зимовий період

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers