rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ В Іллінойсі почастішали шахрайства, пов’язані з працевлаштуванням

Генеральний прокурор Іллінойсу Kwame Raoul закликав жителів штату Іллінойс бути обережними у зв’язку із почастішанням афер, пов’язаних із пропозицією роботи вдома, працевлаштування та так званими пірамідами. Ці схеми шахраї можуть використовувати для крадіжки коштів або особистої інформації.

Про це йдеться у пресрелізі генпрокурора Іллінойсу Kwame Raoul.

Генеральна прокуратура штату попереджує громадськість про шахраїв, які прагнуть скористатися економічним впливом пандемії COVID-19, пропонуючи працевлаштування або просування на роботі. Шахраї, зокрема, обіцяють великі зарплати за виконану роботу вдома, але вимагають попередню оплату на покриття вартості матеріалів або навчання.

Офіс Raoul регулярно отримує скарги на шахрайські схеми, пов’язані із роботою вдома та т. зв. пірамідами, а також на різні афери з працевлаштування. Як правило, такі шахрайства починаються з того, що учасників просять зробити початкові внески, але, зрештою, жертва залишається без обіцяного прибутку і навіть може втратити кошти.

«Тисячі мешканців штату Іллінойс – безробітні або працюють неповний робочий день через пандемію COVID-19. Оскільки люди шукають можливості, які дозволять їм забезпечити сім’ї, шахраї натомість шукають можливості для крадіжки коштів та особистої інформації», – зауважив Raoul. «Найголовніше, що люди повинні пам’ятати, це те, що якщо пропозиція звучить занадто привабливо, щоб бути правдою, це, мабуть, шахрайство. Ігноруйте будь-яку пропозицію, яка вимагає від вас грошей, щоб заробити гроші, і повідомте про випадок шахрайства у мій офіс».

Поширені шахрайські пропозиції – це «вакансії», де необхідно працювати вдома й де обіцяють значні заробітки. Зокрема, мешканцям Іллінойсу шахраї пропонують заробляти, запаковуючи та розсилаючи конверти, виготовляючи товари, які компанія купуватиме та продаватиме, або опрацьовуючи вимоги для отримання медичного страхування, – після того, коли споживач придбає матеріали, навчальний курс або дороге обладнання. За словами генпрокурора штату, такі пропозиції необхідно ігнорувати й обов’язково повідомити про них у Генеральну прокуратуру.

Raoul також застерігає пошукачів роботи бути обережними, надаючи особисту інформацію під час пошуку та подання заявок на вакансію, розміщену в Інтернеті. У деяких випадках шахраї отримують особисту інформацію, розміщуючи фальшиві вакансії на легальних сайтах із працевлаштування та спонукаючи шукачів роботи надати особисту або фінансову інформацію під час подання заявки. Іноді шахраї також повідомляють шукачам роботи, що їх прийняли на роботу, і їм потрібно надіслати інформацію, зокрема номери соціального страхування та фінансову інформацію, аби розпочати процес працевлаштування.

Крім того, Генеральна прокуратура рекомендує бути пильними, коли йдеться про т. зв. піраміди, замасковані під клуби дарувальників. Як правило, такі піраміди контролюють кілька людей, які набирають учасників, що повинні набрати ще більше учасників. Учасникам обіцяють великі суми, якщо вони успішно завербують інших, аби заплатити кошти тим особам, які приєднатися до піраміди.

«Так звані клуби дарувальників просять членів подарувати гроші або подарунки іншим членам, аби у відповідь також отримати гроші чи подарунки. Клуби дарувальників можуть претендувати на законність, на відміну від пірамід, оскільки вони не передбачають продажів. Проте, однак, оскільки вони заманюють учасників обіцянкою виплати за набір додаткових учасників, вони є не більш законними, ніж традиційні піраміди», – йдеться у пресрелізі.

Генеральний прокурор Raoul закликає мешканців Іллінойсу захищатися, дотримуючись таких запобіжних заходів:

  • Не надсилайте гроші чи подарунки тому, кого не знаєте. Обіцянки «подвоїти гроші» або «отримати багато подарунків» часто є ознаками пірамід. Немає гарантії, що ви отримаєте бодай щось за свої зусилля, до того ж, ви ризикуєте дозволити шахраям викрасти ваші особисті дані, надаючи особисту інформацію.
  • Погляньте на обіцяні результати. Уважно перегляньте будь-яку пропозицію, яка обіцяє допомогти вам швидко розбагатіти. Пам’ятайте, якщо це звучить занадто привабливо, щоб бути правдою, це, мабуть, шахрайська схема.
  • Поміркуйте, що вам потрібно зробити, аби отримати прибуток. Часто шахраї наказують вам вимагати від інших людей чи компаній заробляти кошти. Будьте обережні з усіма пропозиціями працевлаштування, які вимагають від вас збуту послуг чи продуктів.
  • Уникайте платити за матеріали або навчання. Легальні пропозиції працевлаштування зазвичай не вимагають від вас придбання матеріалів для продажу, оплати занять чи навчальних матеріалів.
  • Захищайте приватну інформацію. Не надсилайте приватну інформацію, зокрема, номери соціального страхування, номери банківських рахунків, дані дебетової або кредитної карток або телефонні номери людям, яких ви не знаєте.
  • Перевірте контактну інформацію та веб-сайт компанії. Перш ніж продовжувати процес подання заявки, переконайтеся, що компанія працює легально. Це можна зробити, перевіривши адресу, номер телефону та веб-сайт.

Додаткова інформація про шахрайські схеми, пов’язані із пропозиціями працевлаштування вдома та т. зв. пірамідами, доступна безкоштовно на веб-сайті Генерального прокурора Іллінойсу.

Генпрокурор Raoul закликає мешканців телефонувати на «гарячу лінію» для споживачів за номером 1-800-386-5438 (Чикаго), 1-800-243-0618 (Спрингфілд) або 1-800-243-0607 (Карбондейл) або подати скаргу в Інтернеті, якщо вони вважають, що стали жертвами шахраїв або були свідками будь-якої з цих шахрайських схем.

Пресслужба Генерального
прокурора Іллінойсу

У Спрингфілді демонтують статую Douglas. На черзі – Лінкольн?

Влада Чикаго оприлюднила рекомендації для діяльності ресторанів під відкритим небом в осінній і зимовий період

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers