rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ Понад 800 кілометрів без підзарядки: у Tesla S з’явився конкурент

Американська компанія Lucid Motors анонсувала вихід своїх перших електроседанів преміум-класу: в лінійці буде чотири моделі.

Про це повідомляє Naked Science.

Автівки з’являться на ринку в 2021-2022 роках.

Прототип майбутнього седана Lucid Motors показала 2016 року, коли оголосила про намір виробляти електромобілі. Проектуванням авто займався Пітер Роулінсон, технічний директор компанії і колишній головний інженер Tesla Model S. У вересні цього року відбулася онлайн-презентація, де керівництво презентувало чотири моделі, які мають стати конкурентами електроседана Tesla.

Найдешевша версія Lucid Air коштуватиме приблизно 80 тисяч доларів. Її характеристики наразі не оголошено. Вартість Lucid Air Touring у базовій комплектації становитиме 95 тисяч доларів. Модель матиме запас ходу близько 653 кілометри й потужність 620 кінських сил.

Air Grand Touring буде коштувати від 139 тисяч доларів та проходитиме до 812 кілометрів без підзарядки (сьогодні це – найвищий показник для електромобіля), потужність – 800 кінських сил.

Модель Lucid Air Dream Edition потужністю 1080 кінських сил вийде обмеженим тиражем. Вона матиме запас ходу від 748 до 809 кілометрів – показник залежить від розміру коліс. Крім того, автомобіль зможе розганятися майже до 100 кілометрів на годину всього за 2,5 секунди (Tesla Model S робить це за 2,9 секунди). Вартість авто стартуватиме від 169 тисяч доларів.

Компанія розповіла, що обладнає седани системою допомоги водієві Dream Drive. У неї входять 32 датчики, система радарів і лідарів (прилад для вимірювання відстані до об’єкта) й архітектура на основі технології Ethernet. Також машина зможе визначати власника за обличчям.

На місці приладової панелі перебуватиме 34-дюймовий вигнутий скляний екран із роздільною здатністю 5K, на якому розмістять потрібну водієві інформацію. Нижче розташують сенсорний дисплей, його можна буде сховати під приладову панель для економії місця, а під ним – роз’єм для зарядки, порти USB-C і підстаканники. На кермі і просторі над центральним екраном залишаться кілька фізичних перемикачів для управління гучністю, активації системи допомоги водієві ADAS і голосового помічника Amazon Alexa, які встановлено в автомобіль. Власники Lucid Air також зможуть встановити додаток для керування авто: до прикладу, з його допомогою можна буде відчиняти й зачиняти машину.

Hyundai та Kia відкликали понад пів мільйона авто

На людство чекає ера… летючих авто

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers