rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Подорожі \ Цікаві туристичні місцевості південно-західної Флориди
Title 
 Вхід до Selby Gardens з орхідеями

Флорида, знана, як «сонячний штат», надзвичайно цікава своєю екзотичною флорою. І мабуть чи не найбільш славні рослини в південно-західній Флориді – це орхідеї та бромеліяди. Величезна кількість їх (5500 орхідей та 3500 бромелій) можна побачити і помилуватися ними у Selby Botanical Gardens в Сарасоті, Флорида.

Колись це була посілість (15 акрів над затокою Сарасота) Марі і Вільяма Селбі (Marie & William Selby), які посмертно залишили її для мешканців Флориди.

Нещодавно до Ботанічних городів Селбі було долучено другу цікаву посілість – Historic Spanish Point, яка лежить на південь від Селбі Городів у містечку Osprey. Спочатку це була ферма родини Джона Веба (John Webb); вони переїхали до Флориди з Нью-Йорку в 1867 році, і оселилися в місцевості «Spanish Point», тому що тут була добра питна вода, родюча земля для овочів і городини, а також це було на узвишші, що оберігало від бурі та негоди.

У 1871 році, працюючи на полі, Вебб викопав людський череп, який він переслав до Смітсоніян Інституту у Вашингтоні. Це зацікавило археологів, які приїхали аналізувати знайдені кістки і мушлі та вивчати флоридських звірів та рослин. Вони викопали 400 скелетонів: 200 надіслано до Смітсоніян Інституту, а 200 скелетонів передано до University of Florida, Gainsville. Археологи дійшли до висновку, що тут були людські поселення в доісторичних періодах (5900 і 3200 років тому).

Title Title 
 Прогулянка до Selby Gardens, членки 56 Відділу СУА; провідниця Віра Боднарук

В 1910 р. Берта Палмер (Bertha Palmer) переїхала сюди із Чикаго і викупила цю посілість. Опісля один із її внуків передав цю посілість для мешканців Флориди. В 1982 р. ця місцевість стала музеєм під назвою Historic Spanish Point (35 акрів). Крім туристів, сюди привозять місцевих школярів, щоб вони ознайомилися із історією свого поселення.

Title Title 
 Доцент Historic Spanish Point – др. Богдан Боднарук Вхід до Historic Spanish Point

 

В минулому для членів української громади Норт-Порту і околиць були організовані тури до «Selby Gardens» для шанувальників природи, особливо орхідей, та до «Historic Spanish Point» – для зацікавлених археологією Флориди. Доцентом в «Historic Spanish Point» працює добровільно довгі роки др. Богдан Боднарук, який може провести екскурсію англійською або українською мовою.

На жаль, в цей час коронавірусу можна відвідати і городи, і музей, але екскурсій в цей час пандемії немає.

Світлини із архіву Боднаруків

Рятуйте: ми на Говерлі, а тут – гроза!

Подорожі Україною: навіщо?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers