rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ В Іллінойсі масово страйкують медики

Медичні працівники Чиказької лікарні University of Illinois долучилися до страйку сотень медсестер на території усього штату Іллінойс. Вони, зокрема, скаржаться на несправедливі умови праці та на те, що припинилися переговори щодо трудової угоди.

SEIU Local 73, профспілка, яка презентує інтереси технічних, службових та медичних працівників, вимагає надати її членам більше захисту від COVID-19 та покращити оплату праці.

«UIC продовжує навмисне затягувати час, коли йдеться про захист від COVID-19 та економічні питання», – йдеться у повідомленні групи. «Незважаючи на те, що SEIU Local 73 провела конструктивні дискусії, які стосувалися мінімальної заробітної плати у розмірі 15 доларів на годину, в UIC не погодилися повністю виконувати закон про мінімальну заробітну плату в Чикаго, а також не пообіцяли надати ресурси та захист, необхідні для утримання працівників UIC, їхніх сімей та безпеки громади».

«Ми були відкриті (для переговорів – ред.) з першого дня. Їм все одно», – каже Lalo Lechuga, член SEIU.

В UIC натомість заявили, що «розчаровані» рішенням медиків долучитись до страйку.

«Ми дуже цінуємо та поважаємо наших колег із SEIU й відзначаємо важливу роль, яку вони відіграють у нашій громаді. Саме тому ми докладаємо всіх зусиль, аби досягти справедливої та фінансово обґрунтованої угоди», - йдеться у заяві чиновників. «Нам було важливо утримувати та оплачувати весь персонал протягом усієї пандемії, навіть тих працівників, чиї ролі були частково або повністю зменшені у зв’язку з тим, що штатний режим було змінено».

За їхніми словами, переговори тривають щонайменше з травня, але наразі результатів нема.

Чиказькі медики долучилися до понад 800 медсестер, які почали страйкувати у суботу після того, коли переговори між профспілкою медсестер та University of Illinois Hospital зайшли у безвихідь.

Асоціація медсестер Іллінойсу, яка презентує інтереси понад 1400 медсестер, оголосила, що семиденний страйк мав розпочатися о 7:00 ранку в суботу, 12 вересня.

Профспілка вимагає, зокрема, розширення доступу до засобів індивідуального захисту в розпал пандемії коронавірусу, зменшення кількості пацієнтів, за якими доглядають медсестри, та збільшення оплати праці.

University of Illinois Hospitals подав позов, намагаючись запобігти участі медичних сестер у страйку. Згідно з рішенням судді, деякі медсестри повинні будуть продовжувати працювати. Розпорядження про тимчасові обмеження, видане суддею, поширюється на 535 із приблизно 1400 медсестер, які працюють в системі UIH. За словами керівництва лікарні, це впливає лише на діяльність 118 медсестер одночасно.

«Ми і надалі намагатимемося вирішити найважливіші питання, і віримо, що багато чого можна вирішити шляхом подальшого діалогу», – йдеться у пресрелізі лікарні. «Ми запропонували зустрітися у ці вихідні та наступного тижня стільки разів, скільки знадобиться для з’ясування невирішених питань та досягнення справедливої угоди».

Згідно з пресрелізом, чиновники зв’язалися з агентством, щоб на заміну працівникам, які страйкують, прийшли понад 600 медсестер і медичних працівників.

Тим часом лідери місцевої профспілки SEIU 73 стверджують, що UIC залучає працівників із інших штатів до Чикаго, щоб замінити медсестер, учасниць страйку.

«UIC залучає робітників зі штатів із вищими показниками поширення COVID-19, аби припинити страйк працівників, які скаржаться на те, що керівництво ризикує життям працівників і пацієнтів через непослідовне застосування протоколів безпеки, пов’язаних із COVID-19», – наголосила Dian Palmer, президент місцевої 73 SEIU. «Ми хочемо досягти угоди, яка буде справедливою для працівників, але ми водночас готові страйкувати. Працівники UIC борються не лише за існування, але й за своє життя, безпеку своїх сімей та громад, які вони обслуговують».

Показник відвідуваності CPS знизився на 10% за 1 день дистанційного навчання – у порівнянні з минулим роком

Політика, економіка та COVID-19 (Взаємодія і взаємозалежність)

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers