rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Берегиня \ Смугаста ягода: як приготувати кавун

Тюрське слово «кавун» означає «диня», або «величезний огірок». І в цьому немає нічого дивного, тому що і кавун, і диня, і огірок належать до однієї родини — гарбузових.

Кавун — найкорисніша ягода, стільки вітамінів і мікроелементів немає в жодній іншій. Це вітамін А, вітаміни групи В, вітамін С, багато фруктових кислот, які омолоджують організм, очищають його.

Алкогольний сорбет із кавуном

¼ великого кавуна, 3 ст. ложки соку лайма або лимона, 2 ст. ложки горілки, 1/3 склянки цукрової пудри, 1 ст. ложка подрібненого базиліку.

З кавуна зрізати шкірку, вийняти зернята. Нарізати кубиками і збити блендером до однорідності. Додати сік лайма або лимона, горілку та цукрову пудру, знову збити. Додати базилік і добре перемішати. Перекласти пюре у контейнер, закрити кришкою і поставити в морозилку. Через годину ретельно перемішати. За годину ще раз повторити процедуру. І так кілька разів.

Маринований кавун

1,5−2 кг кавуна, 2−3 зубчики часнику, 50 мл оцту 9%. Для маринаду: 1 літр води, 4 ст. ложки цукру, 1 ст. ложка солі.

Для маринування годиться кавун, який вам не смакує, — недостиглий і не солодкий. Розрахунок — на одну трилітрову банку. Кавун добре помити, нарізати. Шкірку можна не очищати. Банки вимити і простерилізувати. В окремій каструльці прокип’ятити кришки. На дно банки покласти очищений часник, потім — нарізаний кавун. Закип’ятити воду і залити вміст банки, накрити кришкою, накрити рушником. Залишити на 40 хвилин. Потім воду злити за допомогою спеціальної кришечки з дірочками. Виміряти літраж води, що була у банці. Таку ж кількість чистої води закип’ятити разом з цукром і сіллю. Приблизно на трилітрову банку йде 2 л маринаду. У банку влити 50 мл оцту, долити маринад, щоб вода стікала через край. Закрити. Перевернути банку кришкою донизу, накрити на дві доби. Зберігати можна і в квартирі.

Смажений кавун

1 кг кавуна, 1 ст. ложка олії, 1,5 ст. ложки меду, 1,5 ст. ложки лимонного соку.

Кавун нарізати трикутними скибочками. У чашці змішати олію, мед та лимонний сік, цією сумішшю змастити кавун. Викласти кавун на решітку над розпеченим вугіллям або на пательню-гриль і смажити по 7 хв з кожного боку (або поки на кавуні не з’являться коричневі смужки від решітки). Такий кавун можна їсти як самостійну страву.

Овочевий салат із кавуном

1 скибка кавуна, 5 помідорів чері, 1 огірок, синя цибуля — за бажання, жменя руколи, 6−7 маслин, 1 ст. ложка сиру фета, сіль і перець — до смаку, лимонний сік, олія.

З кавуна зрізати шкірку, очистити від зерняток, нарізати невеличкими шматочками. Огірки нарізати півкільцями, томати чері — на половинки. Маслини розрізати навпіл. Скласти все у глибоку миску, додати руколу, фету й, за бажання, нарізану тонкими кільцями цибулю. Посолити, поперчити, скропити лимонним соком, полити олією та перемішати.

Автор: Роксоляна Гелей

Джерело: «Високий Замок»
(https://wz.lviv.ua/article/419614-smuhasta-iahoda-iak-pryhotuvaty-kavun)

Осінь принесла гарбузи

Андре Тан: «Маски і рукавички - це вже тренд, і ми від цього нікуди не дінемося найближчі кілька років»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers