rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ У Чикаго запрацює програма кредитування доступного орендованого житла

Кілька чиказьких банків надаватимуть позики спільно з Community Investment Corporation на доступне житло у південній та західній частинах Чикаго. Про це заявила мер Чикаго Лорі Лайтфут.

Усього на доступну оренду житла буде закладено $330 млн.

Згідно з прес-релізом, кредитування буде доступне у 40 регіональних банках. Кошти будуть використані для відновлення 7000 одиниць доступного орендованого житла у 400 будинках протягом наступних п’яти років.

«Оскільки ми продовжуємо витримувати ураган COVID-19, то несемо відповідальність за те, щоб наші мешканці, особливо у південній і західній частинах міста, мали де знайти притулок, – зауважила Лайтфут. – Партнерство та інвестиції таких організацій, як CIC та банки-інвестори – це саме те, що нам потрібно, аби гарантувати нашим громадам доступ до безпечного та доступного житла, яке їм зараз потрібне більше, ніж будь-коли досі».

Зобов’язання щодо кредитування будуть узгоджені з ініціативою Лайтфут «INVEST South/West», метою якої є розвиток районів, в котрих було закладено найменше інвестицій, йдеться у прес-релізі.

«Це зобов’язання CIC на суму $330 млн презентує значні зусилля для протидії історичному зменшенню інвестицій у безліч громад Чикаго», – заявив Jack Markowski, президент CIC у Чикаго. «Це дозволить зберегти наш доступний житловий фонд, інвестувати у громади, які того найбільше потребують, а також розвинути та зміцнити місцевий бізнес, який володіє будинками, що здаються в оренду».

Мета інвестицій – не лише створити доступні можливості для оренди житла, але й збільшити доступ до кредитів для власників малого бізнесу в південній і західній частинах міста, йдеться у повідомленні.

«Більшість позичальників CIC – жінки та кольорові люди, тому, коли вони інвестують кошти у місцевих підприємців, то не тільки створюють житло за доступними цінами, але й покращують рівень життя населення, якому давно відмовляли у цій можливості», – заявила Marisa Novara, уповноважений департаменту житлового господарства.

CIC – це некомерційний іпотеч­ний кредитор, який допомагає забезпечити фінансування придбання та відновлення багатоквартирних будинків, повідомляється на веб-сайті компанії. Компанія діє шляхом формування юридичного партнерства із забудовником історичної нерухомості. CIC вкладає кошти у проект в обмін на отримання прав на федеральні податкові пільги, отримані в результаті відновлення власності. Потім CIC надає податкові пільги юридичній особі, яка може використовувати їх для покриття своїх зобов’язань за федеральним податком на прибуток. Також можливе об’єднання податкових пільг штату і/або федеральних податкових пільг із федеральними податковими пільгами для нових ринків, якщо проект розташований у районі перепису малозабезпеченого населення.

В університетах Іллінойсу зареєстровано майже 3 тисячі хворих на коронавірус

В 29 округах Іллінойсу оголошено «загрозливий рівень» через коронавірус

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers