rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ 18 спиртових підприємств готують до аукціону

Про це повідомила пресслужба ДП «Укрспирт» у Фейсбуці.

«Фонд державного майна розпочинає підготовку до приватизації спиртових заводів. Перші 18 із 78 спиртових об’єктів вже проходять активну підготовку до аукціону, решта – також будуть поступово виводитись на продаж», – ідеться у повідомленні.

Фонд державного майна (ФДМУ), за словами голова ФДМУ Дмитра Сенниченка, очікує отримати від приватизації спиртових заводів близько 2 млрд грн. Із 78 об’єктів ДП «Укрспирт» наразі може бути переданий на приватизацію 41 об’єкт.

1 липня 2020 року вступив у дію закон, яким скасовується державна монополія на виробництво спирту, зокрема, як лікарського засобу, а також для медичних і ветеринарних цілей.

Відповідно до закону, особи, які придбали майно ДП «Укрспирт» або уклали договір у рамках державно-приватного партнерства щодо такого майна, зобов’язані до 1 липня 2021 року зберегти види діяльності та не менше, ніж 70% відсотків того виробничого персоналу, який був станом на 1 січня цього року.

Таким чином, до 1 липня наступного року виробництво спирту в Україні здійснюватиметься винятково на державному та приватизованих підприємствах. А вже після цієї дати можна буде вводити в експлуатацію чи будувати нові спиртові підприємства.

Нафта на роздоріжжі: на що вказують тенденції ринку «чорного золота»

На перепелиній фермі розмовляють пошепки: від шуму пташки перестануть нести яйця...

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers