rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Американські муніципалітети підраховують збитки від «літа заворушень»

Підсумки погромів – невтішні: в умовах кризи податкові надходження до місцевих бюджетів дуже впали, а витрати, навпаки, різко зросли.

Міннеаполіс – епіцентр і батьківщина заворушень – постраждав від них найбільше. Весь центр міста перетворився на один великий пам’ятник вандалізму та погромів під відкритим небом. Попередні збитки від заворушень оцінюються у 500 млн доларів.

Із них 10 млн підуть на відновлення поліцейської дільниці, яка була спалена бунтівниками. Кілька мільйонів доларів витратять на виплату поліцейським за роботу в неробочий час, ще 12 млн – компенсація за роботу нацгвардії. Збитки малого бізнесу Міннеаполіса від пограбувань і підпалів перевищують 50 млн доларів.

У Портленді заворушення тривають донині. Місцева поліція заарештувала загалом 550 активістів «Антифа», 133 з них будуть віддані під суд. Збитки від дій анархістів склали 23 млн доларів.

У Чикаго за час погромів було розграбовано понад 200 магазинів. На їхнє відновлення піде не менше, ніж 20 млн доларів. А Нью-Йорк поставив свій «рекорд» зі збитків від заворушень – вони оцінюються у 115 млн. У Вашингтоні ж протести коштували місцевому бюджету 15 млн доларів.

Сумарні витрати на відновлення мегаполісів США після погромів можуть перевищити мільярд доларів. І на це потрібно буде терміново шукати кошти у той самий момент, коли муніципалітети зіткнулися з найбільшою податковою кризою у своїй історії.

Через пандемію та карантин американські міста вже втратили 360 млрд доларів податкових надходжень. До прикладу, в бюджеті Нью-Йорка вже зараз утворилася дірка на 30%.

Губернатор штату Ендрю Куомо тепер випрошує кошти у Трампа й благає багатих нью-йоркців повертатися додому. Забезпечений клас, який втік від спалаху злочинності, епідемії і дорожнечі життя, наразі не думає про повернення. А без нього платити податки й наповнювати міський бюджет просто нема кому.

Джерело: «Політика в Америці. Вибори-2020» (https://www.facebook.com/usapoliticsonline/)

У Чикаго демонстранти вимагали ліквідувати Бюро у справах імміграції та митного контролю США і припинити фінансування поліції

Через постійні пограбування великий бізнес може піти з Чикаго

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers