rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Через постійні пограбування великий бізнес може піти з Чикаго

Американське підприємство роздрібної торгівлі з власною мережею універмагів модного одягу й товарів Macy’s може піти з Water Tower Place. Проте, за словами мера Чикаго Лорі Лайтфут, таке рішення компанії ніяк не пов’язане із нещодавніми заворушеннями та випадками мародерства, через які було завдано шкоди, зокрема, й магазину North Michigan Avenue.

«Macy’s, як відомо, вже давно потерпає від труднощів як компанія на території усієї країни», – заявила Лайтфут під час пресконференції. «Знаю, Macy’s повідомила власників нерухомості у Water Tower ще в лютому, що вони, ймовірно, не збираються продовжувати орендувати приміщення».

Універмаг Macy’s розташований у торговому центрі Water Tower Place на Michigan Avenue. Магазин був серед безлічі крамниць у центрі міста, які стали мішенню для сотень злодіїв.

Як припускають, постійні пограбування у поєднанні із заворушеннями у травні змусили компанію переосмислити свою присутність у торговому центрі в Чикаго. Натомість Лайтфут заперечує це.

«Ми знали, що Macy’s зазнає труднощів», – зауважила вона. «Ми зверталися до них... неодноразово протягом останнього року, пропонували будь-яку підтримку, яку тільки можемо. Але реальність, як ви бачили, така – чи це стосується Macy’s, чи Sears, чи Kmart, чи інших великих роздрібних мереж – уподобання та купівельна спроможність споживачів просто змінилися. І це – вже великий виклик для безлічі різних роздрібних торгівців – адаптуватися до цієї нової економіки».

Мер Чикаго переконує, що рішення Macy’s піти з Water Tower Place було прийнято ще до того, коли пандемія коронавірусу повністю охопила цей район.

За словами олдермена Brian Hopkins із 2-го району, рішення Macy’s піти з чиказького торгового центру спричинить значні проблеми.

«У Water Tower Place утвориться порожнє місце», – сказав олдермен. «Знайти нового орендаря і заповнити цей простір буде непростим завданням».

Після другої хвилі масштабних пограбувань, яка прокотилася містом минулого понеділка, Macy’s та інші орендарі на Michigan Avenue зачинили двері. Тим часом мешканці міста кажуть, що у п’ятницю більшість покупців на Magnificent Mile не почувалися у безпеці.

Лайтфут запевнила, що у неї є спільний із департаментом поліції та прокурором штату план запобігання пограбуванням, який вже схвалила Magnificent Mile Association.

«Ми підтримуємо цей план», – зазначив Rich Gamble, голова Magnificent Mile Association. І додав, що відсутність Macy’s обернеться втратою для міста.

«Звичайно, якщо Macy’s покине Water Tower Place, це буде значним ударом», – наголосив Gamble.

У Чикаго демонстранти вимагали ліквідувати Бюро у справах імміграції та митного контролю США і припинити фінансування поліції

У частині Іллінойсу знову ввели обмеження через спалах коронавірусу

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers