rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ У Чикаго демонстранти вимагали ліквідувати Бюро у справах імміграції та митного контролю США і припинити фінансування поліції
Title 
 Фото з ФБ-сторінки
департаменту поліції Чикаго

Учасники протесту скандували: «Немає справедливості, немає миру». Серед їхніх вимог також було відсторонення поліцейських від охорони державних шкіл у Чикаго.

Щонайменше 24 особи було заарештовано, 17 поліцейських отримали травми після багатолюдних акцій протесту, що відбулися 15 серпня у Чикаго. Учасники протестів застосовували проти копів фізичну силу, зокрема, били скейтбордами та іншими предметами й розпилювали їм в очі перцевий спрей. Про це повідомляє поліція Чикаго.

Суперінтендант поліції David Brown заявив, що день розпочався з мирних акцій протесту у південній частині міста. «Це відбулося пізніше, сьогодні вдень, під час окремого протесту в центрі міста, коли численні агітатори захопили мирний протест», – зауважив Brown.

За його словами, нападники використовували чорні парасольки, щоб заховатися на час, поки вони змінювали зовнішній вигляд перед «нападами на поліцейських».

Двоє протестувальників також отримали травми під час заворушень.

Сутички спалахнули після того, коли група осіб, зібравшись біля скульптури Хмарної брами у Чикаго, закликала зменшити або позбавити поліцію фінансування.

Демонстранти рушили до Michigan Avenue та Wacker Drive, де й трапилися численні інциденти.

Потім група звернула на Randolph Street та до Loop. Їм на заваді стали міські мости, які заздалегідь було піднято, аби не дати учасникам демонстрації перейти річку Чикаго.

Минулого місяця влада Чикаго заявила, що люди, які використовують парасольки, аби приховати зовнішність, застосовували насильство під час демонстрацій біля пам’ятника Христофору Колумбу у Grant Park. Тоді 49 поліцейських і щонайменше четверо протестувальників постраждали під час так званої «акції агресивно налаштованого натовпу». Пізніше поліція оприлюднила відео інцидентів.

Мер Чикаго Лорі Лайтфут похвалила міську поліцію за «досить швидке» врегулювання протестів на вихідних, які перетворилися на жорстокі сутички. Водночас активісти та деякі обрані чиновники розкритикували поліцію за агресивні дії. Про це повідомляє Associated Press.

Лайтфут заявила на CBS, що агітатори «вливалися у ці, здавалося б, мирні протести і вступали у бійки», хоча сутички «закінчились досить швидко, оскільки наш департамент поліції прийняв тверде рішення забезпечити захист мирних протестів».

Декілька чиказьких демократів, зокрема, сенатор штату Robert Peters, член Палати представників штату Lakesia Collins та олдерман Byron Sigcho-Lopez розкритикували і Brown, і Лайтфут.

«Ми вкотре засуджуємо мера Лайтфут та суперінтенданта Brown за використання поліцією сили проти демонстрантів у суботу ввечері та за продовження збільшення контролю, насильства та затримання протестувальників», – йдеться у заяві депутатів.

Через численні випадки пограбувань департамент поліції Чикаго створив онлайн-відеопортал, який допоможе визначити особи підозрюваних.

Минулого тижня поліція оголосила про нові звинувачення у зв’язку з пограбуваннями та пошкодженням майна на території всього міста.

На додаток до відео пограбувань, CPD розмістив фотографії підозрюваних та інформацію про всі арешти, пов’язані з цими інцидентами.

Чиновники заявили, що сайт буде постійно оновлюватися.

Поліція заохочує всіх, хто має інформацію про підозрюваних, зв’язатися з трьома слідчими за номером (312) 744-8263 або надіслати електронний лист на адресу [email protected].

Минулого понеділка було заарештовано понад 100 осіб за участь у пошкодженні майна багатьох бізнесів. Минулого четверга, як повідомляє офіс прокурора округу Cook, щонайменше 42 заарештованим було висунуто обвинувачення у вчиненні злочину.

Поліція надіслала повідомлення потенційним злочинцям і попередила їх про те, що «CPD збирається вас заарештувати». Поліцейські збираються на час вихідних використовувати різні методи, щоб запобігти потраплянню автівок грабіжників у центр міста, зокрема, пробивні шини.

«Ми будемо застосовувати всі тактики, необхідні для того, щоб запобігти мародерству», – зазначив Brown. «Якщо це означає розміщення стоп-смужок, щоб проколоти ваші шини, якщо ви використовуєте автомобілі для пограбування – ми знешкодимо ваші автомобілі, щоб запобігти утворенню каравану з машин. Ми будемо працювати. Якщо це означає застосування евакуаторів, щоб затримати ваші автомобілі, які їдуть на пограбування, CPD зробить це. Якщо це означає блокування вулиць та караванів мародерів, CPD працюватиме й у цьому напрямку».

Під час пресконференції суперінтендант Brown поділився фотографіями десятків мародерів, які вибили шибки та пограбували фешенебельні крамниці у центрі міста.

За словами Brown, поліція планує використовувати всі необхідні тактики, щоб зупинити мародерів, і співпрацюватиме з державними та федеральними правоохоронними органами, аби покарати винних. Минулого тижня FBI і CPD аналізували наявні відео, аби ідентифікувати мародерів.

Brown очікує, що прокуратура округу Cook притягне злочинців до кримінальної відповідальності.

«Ми, CPD, прагнемо захищати місто для вас і не давати мародерам робити все, що вони захочуть, у нашому місті», – сказав він. «Вони будуть притягнуті до відповідальності. Чикаго – сильне місто».

Через постійні пограбування великий бізнес може піти з Чикаго

У частині Іллінойсу знову ввели обмеження через спалах коронавірусу

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers