rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ Справи Майдану: до ДБР запрошують постраждалих від отруєння невідомими газами

Про це інформує пресслужба відомства.

«Слідчі Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках, Державного бюро розслідувань запрошують на зустріч осіб, які під час участі в подіях Євромайдану у 2013-2014 роках постраждали внаслідок застосування працівниками правоохоронних органів спеціальних засобів із газами невідомого походження», - йдеться у повідомленні на сайті бюро.

Зазначається, що отримані дані будуть використані під час проведення судово-медичних експертиз у рамках розслідування кримінального провадження з використанням нової методики розслідування «справ Майну».

Зустріч відбудеться 14 серпня 2020 року о 14:00 годині у приміщенні ДБР за адресою: м. Київ, вул. Борисоглібська, 18, поверх 6, актова зала.

Участь у заході візьме спеціаліст у галузі токсикології зі США.

Також слідчі управління з розслідування справ Майдану ДБР завершили досудове розслідування відносно колишнього прокурора відділу прокуратури Києва, який наразі займається адвокатською діяльністю.

За даними ДБР, експрокурор підозрюється у незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, вчиненому службовою особою за попередньою змовою з групою осіб; зловживанні службовим становищем; службовому підробленні, а також притягненні завідомо невинуватого до кримінальної відповідальності, поєднаному з обвинуваченням у вчиненні особливо тяжкого злочину.

За даними слідства, 21 січня 2014 року обвинувачений, перебуваючи на посаді прокурора, діючи у змові зі своїми керівниками та слідчими міліції, безпідставно погодив повідомлення про підозру у масових заворушеннях двом незаконно затриманим учасникам Євромайдану. Внаслідок чого до протестувальників було протиправно застосовано запобіжний захід – тримання під вартою.

Наразі сторонам відкрито матеріали справи.

НАБУ оголосило у розшук голову Окружного адмінсуду Києва

Україна: судові абсурди

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers