rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ Аргентина може незабаром повернутися до суворого карантину

Влада Аргентини не відкидає можливості посилення карантину вже цього місяця, якщо у державі спостерігатиметься негативний вектор перебігу пандемії.

Про це із посиланням на слова глави Кабінету міністрів Аргентини Сантьяго Кафієро пише Сіньхуа.

«Якщо нам доведеться повернутися назад до більш строгих заходів, ми зробимо це. Буду відвертим: ми й надалі перейматимемося життям аргентинців», – сказав Кафієро. Він додав, що уряд ухвалюватиме остаточне рішення на основі актуальних статистичних даних.

«Ми маємо завершити збір інформації за понеділок, вівторок й середу, аби зрозуміти, де нині перебуваємо. Пандемія поставила світ на коліна, вона не була винайдена в Аргентині», – зазначив урядовець.

За його словами, влада звертатиме увагу «не лише на кількість активних випадків інфікування, але й на завантаженість реанімацій, рівень напруження у системі охорони здоров’я, те, якою ми вбачаємо роботу усіх медичних команд». «Це буде хороший загальний огляд, і на основі усіх цих змінних ми ухвалимо єдиний діагноз», – зауважив Кафієро.

Нагадаємо, перший випадок інфікування COVID-19 в Аргентині було виявлено 3 березня. З того часу в країні загалом підтвердили новий коронавірус у 246 499 людей, недуга забрала 4634 життя.

Як пише Сіньхуа, вакцинація проти туберкульозу може надати додатковий захист від COVID-19. До таких висновків дійшли дослідники з ізраїльського університету Бен Гуріона та Єврейського університету Єрусалима. Зазначається, що дослідники порівняли співвідношення між поширенням вакцини від туберкульозу та наслідками COVID-19. Виявилося, що в державах, де проводиться широкомасштабна вакцинація від туберкульозу, спостерігається й певний захист від COVID-19 із меншою кількістю інфікувань та рівнем смертності.

«Захист був значним серед людей віком до 24 років, які були вакциновані протягом останніх 15 років», – йдеться у матеріалі.

Вчені також провели подібне порівняння із вакцинами проти кору й краснухи, однак не виявили жодного зв’язку. У дослідженні аналізувалися дані 55 країн, в яких проживає 62,9% населення світу.

Тим часом глава Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебреісус на брифінгу в Женеві заявив, що забезпечення всіх людей на Землі доступом до вакцини від коронавірусу, яка нині ще розробляється, потребуватиме інвестицій у понад 100 млрд дол. США.

«Тільки для цієї вакцини (від COVID-19 – ред.) буде необхідно понад 100 млрд дол. США, аби всі люди мали до неї доступ», – сказав він.

Гебреісус також додав, що така сума може здаватися великою. Проте, за його словами, наразі країни Великої двадцятки вже виділили понад 10 трильйонів доларів фіндопомоги для боротьби з наслідками коронавірусу.

Раніше глава ВООЗ назвав коронавірус найбільшою медичною загрозою в історії організації.

За даними ресурсу Worldometer, станом на 11 серпня у світі зафіксовано понад 20,2 мільйона випадків COVID-19. Коронавірус зафіксували у 213 країнах та територіях.

Про світ на порозі карколомних змін та про роль троянського майна у цих змінах

Російська політика Макрона: іти вперед, не зрушивши з місця

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers