rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Caмoгубство Сіетла

Місто Міннеаполіс, яке вирішило, що йому більше не потрібна поліція, у воістину прогресивній формі радить тепер своїм громадянам, як найефективніше і з мінімальними втратами здаватися злочинцям. Ось витяги зі звернення влади до населення одного з районів.

Пограбування й крадіжки автомобілів різко почастішали в нашому районі. Найчастіше метою злочинців бувають мобільні телефони, гаманці й транспортні засоби. Деякі жертви викрадення були позбавлені можливості чинити опір за допомогою балончика з перцевим газом. Потім їх витягали з машини, били, а іноді погрожували вогнепальною зброєю. Тільки за липень до поліцейської дільниці надійшли повідомлення про 100 пограбувань і 20 викрадень автомобілів. У центрі й на південному заході Міннеаполіса злочинність також зросла, але найгостріша ситуація – на північ від 42-ї вулиці. Ми хотіли б, щоб люди, які живуть і працюють тут, залишалися у безпеці.

Поради щодо запобігання пограбування:

- ніколи не ходіть самі;

- постійно уважно стежте за навколишнім оточенням, звертайте увагу на все, що відбувається;

- беріть із собою тільки ті речі, які вам необхідні, і намагайтеся мати при собі мінімальну кількість готівки;

- будьте готові розлучитися зі своїм мобільним телефоном або гаманцем;

- незважаючи на всі наші зусилля, пограбування все ж може статися. Не сперечайтеся і не намагайтеся боротися зі злочинцями. Робіть все, що вони кажуть. Ваша безпека – найважливіша!

- будьте хорошим свідком. Коли ви телефонуєте у службу 911, будьте готові відповісти на багато запитань. Яка кількість підозрюваних? Постарайтеся запам’ятати їхній вік, зріст, колір обличчя, волосся і очей, татуювання та інші прикмети. Чи була у них зброя, і як вона виглядала? В якому напрямку вони прямували? Намагайтеся запам’ятати якомога більше про їхні автомобілі.

Поради щодо запобігання крадіжки транспортних засобів:

- зачиняйте двері на замок під час водіння;

- ні в якому разі не зупиняйтеся, якщо незнайомі люди намагаються підійти до вас або зупинити вашу машину;

- паркуйте автомобіль у добре освітлених місцях;

- завжди уважно стежте за довкіллям;

- використовуйте сигналізатор місцезнаходження (маячок);

- ніколи не залишайте цінних речей у салоні автомобіля;

- ніколи не залишайте автомобіль без нагляду;

- запам’ятайте свій номерний знак. Це допомагає швидше знайти автомобіль.

Наразі мешканці Міннеаполіса змушені об’єднуватися в групи, щоб захищати свої райони від злочинців самостійно.

Я переїхав у Нью-Йорк у 1998 році. Було дивно слухати розповіді місцевих мешканців. Вони розповідали мені, новачкові у місті, про старі недобрі роки до обрання мером Руді Джуліані, коли місто здавалося абсолютно некерованим. Багато хто казав, що місто добре засвоїло урок і ніколи не повернеться до колишніх порядків. Воістину, ніколи не кажи ніколи!

Що стосується західного узбережжя, місто Сіетл, схоже, дійсно збирається ліквідувати поліцейське управління. Згідно з деякими повідомленнями, муніципальна влада Сіетла має намір ліквідувати департамент поліції і замінити його «Департаментом громадської безпеки та профілактики насильства», який підпорядковується цивільній владі.

У запропонованому правовому акті міська рада стверджує, що поліцейське управління Сіетла «втілює у собі расизм і насилля й підтримує культуру переваги білих». Рада схвалює програму «декриміналізації Сіетла», яка передбачає заміну поліцейських сил на «суспільні зв’язки з урахуванням особливостей культури», «вирішення питань житла, харчової безпеки й задоволення базових потреб», «нетравматичну, ґeндepнo рівноправну антирасистську практику».

І, нарешті, план вимагає, щоб місто здійснило «негайну передачу земель, які недостатньо використовуються, у розпорядження спільноти ВIРОC (чорношкірі, індіанці та кольорові), що, по суті, є перерозподілом землі, однією з характерних рис марксистських режимів.

Це – справжнє божевілля. Якщо Сіетл насправді реалізує свій план ліквідації поліції і назавжди закриє найбільшу в’язницю в регіоні, це призведе до неминучого колапсу громадського порядку. Однак наразі політичний клас підпорядковується усім вимогам натовпу.

Уряд міста очолюють ліві безумці. Управління з цивільних прав розробило програму навчання для всіх десяти тисяч своїх співробітників під назвою «Расова та соціальна справедливість».

Я отримав нові документи, що стосуються особливих тренінгів «тільки для білиx», які повинні навернути білиx співробітників муніципальних органів до культу «критики расової теорії». Інструктори вимагають, щоб білі співробітники ретельно обміркували свої «зв’язки з перевагою білих і расизмом», а також усвідомили, що їхні «сім’ї отримують економічну вигоду від системи панування білої раси, навіть якщо вона завдає безпосередньої і жорстокої шкоди чорношкірим».

Під гаслом викорінення расизму Управління з цивільних прав Сіетла тепер відкрито підтримує принципи сегрегації, колективної провини та расового есенціалізму – потворних концепцій, від яких варто було відмовитися майже сто років тому.

Ось деякі запитання, на які пропонується відповісти учасникам програми «Расова та соціальна справедливість»:

Чи усвідомлюєте ви, що ваша сім’я отримує економічні переваги від системи переваги білих, притісняючи чорношкірих і корінні народи Америки?

Чи усвідомлюєте ви, що «мовчання білих» (відмова від обговорення проблем расизму або системи расової переваги, а також заходів щодо її викорінення) завдає шкоди чорношкірим людям?

Як проявляється ваша «крихкість білих» на роботі? (Терміном «крихкість білих» позначається рефлексивна захисна реакція, іноді у формі уникання, яка характерна для білих людей, коли вони стикаються з необхідністю визначитися у своєму ставленні до расової диференціації, расизму та системи переваги білих).

Один із читачів висловився з приводу новин із Сіетла у коментарях до опублікованих планів міської влади: «Я думаю, було б навіть непогано, якби вони поквапилися і зробили все це. Ми можемо принести Сіетл у жертву, щоб ліберали на території усієї країни побачили, з якою бідою доведеться мати справу Америці, і, в кінцевому підсумку, нам усім буде краще. Якщо Сіетл дійсно піде до кінця, ми побачимо повний крах. Я маю на увазі воістину епічну катастрофу. Коли люди та компанії почнуть у паніці залишати уражене місто, Сіетл може так змінитися, що Детройт, у порівнянні з ним, буде виглядати процвітаючим і здоровим. Невже мешканці Сіетла насправді хочуть такої долі для власного міста?»

Автор: Rod Dreher

Джерело: The American Conservative (https://www.theamericanconservative.com/dreher/seattle-suicide-police/)

Який новий світ вони нам збудують

У Чикаго знову прокотилася хвиля пограбувань і мародерства

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers