rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ В Іллінойсі зафіксовано коронавірусний антирекорд
Title 
 Фото з відкритих джерел

7 та 8 серпня в Іллінойсі було зареєстровано понад 2000 нових хворих на коронавірус. Це – найбільша кількість випадків за понад два місяці.

У зв’язку з цим губернатор Дж. Пріцкер оголосив суворе попередження для мешканців і закликав їх дотримуватися вимоги влади штату носити маски на обличчя.

«Це – переломний момент для штату Іллінойс, аби переконатися, що люди роблять усе можливе, щоб пом’якшити, зменшити поширення коронавірусу», – заявив Пріцкер.

Кількість нових зареєстрованих випадків – найбільша, починаючи з 24 травня. Тоді за один день було зафіксовано понад 2500 нових випадків. Однак тоді було протестовано значно меншу кількість людей.

Минулого тижня у 13 округах штату було оголошено «загрозливий рівень» у зв’язку із поширенням коронавірусу.

Це означає, що в кожному із цих округів спостерігається підвищення на два (або більше) «показники ризику» COVID-19», – зазначили у департаменті охорони здоров’я.

Позаминулого тижня 11 округів перебували на «загрозливому рівні». П’ять із них залишились у цьому списку станом на 7 серпня.

Губернатор підписав законопроект, який дозволяє притягнути до кримінальної відповідальності кожного, хто намагається тиснути на працівника, який виконує вимоги щодо носіння масок або рекомендації департаменту охорони здоров’я.

Новий законопроект «пропонує захист від тиску на працівників роздрібної торгівлі, багатьом із яких доручено просити громадськість дотримуватися певних заходів, які стосуються пом’якшення дії COVID у приміщеннях», – заявив Пріцкер під час прес-конференції. «Багато в чому ці працівники зараз виступають в авангарді зусиль, спрямованих на мінімізацію наслідків (коронавірусу – ред.) для здоров’я населення, заохочення дотримання соціальної дистанції та використання масок для обличчя».

Закон також збільшує оплачувану відпустку у зв’язку із втратою непрацездатності на 60 днів, зокрема, для правоохоронців, пожежників і лікарів швидкої допомоги, які захворіли на COVID-19.

Департамент охорони здоров’я штату подав на розгляд депутатів новий набір правил, які діють в умовах надзвичайної ситуації. У департаменті, зокрема, вимагають надати місцевим правоохоронним органам та службовцям департаменту охорони здоров’я більше прав під час забезпечення виконання правил, а саме – маскового режиму чи обмеження кількості осіб під час зібрань.

Правила має схвалити Об’єднаний комітет із питань адміністративно-правових норм.

Відповідно до нових правил, підприємствам, школам та дитячим установам можуть загрожувати штрафи до $2500 за відмову виконувати розпорядження влади штату.

На думку Пріцкера, нові правила – насправді набагато справедливіші, ніж інші варіанти примусу до правильної поведінки, які могли би бути реалізовані.

«Ці правила дозволяють застосувати помірний рівень виконання законів, подібний до того, який мають багато інших штатів», – заявив він. «Він надає пріоритет просвітництву та підтримці бізнесу над приниженням та покаранням. Це різко контрастує з давніми законами, написаними давно, до цієї пандемії. Ці жорсткі закони можуть завдати шкоди бізнесу».

За словами Пріцкера, нові правила дозволять правоохоронним органам і департаментам охорони здоров’я видавати попередження, а не приписи. Він стверджує, що нові правила розроблені швидше з просвітницькою метою, а не каральною.

«Ми робимо це для підприємств, які дотримуються правил, поки конкуренти ігнорують їх», – зауважив він. «Ми робимо це для людей, які повинні працювати у магазинах, де їхні керівники не дотримуються правил департаменту охорони здоров’я, наражаючи на небезпеку їхні життя та здоров’я».

Який новий світ вони нам збудують

У Чикаго знову прокотилася хвиля пограбувань і мародерства

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers