rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ У Польщі затримали ще одну людину в «справі Новака»

Польські правоохоронці у справі щодо ексміністра транспорту Польщі та колишнього керівника Укравтодору Славоміра Новака затримали місцевого підприємця Александера Д., який пов’язаний із компанією, що хотіла отримати контракт на побудову і ремонт однієї з автодоріг в Україні.

Як передає Укрінформ, про це Польському радіо повідомила речниця Окружної прокуратури у Варшаві Александра Скшиняж.

«Затримання здійснено у межах розслідування проти Славоміра Н. та інших підозрюваних. Александер Д. – це особа, яка презентує польську компанію і яка хотіла отримати контракт на побудову та ремонт однієї з автодоріг в Україні. Після приведення до прокуратури Александеру Д. висунуть обвинувачення в обіцянні надання матеріальної вигоди у великій кількості Славоміру Н.», – заявила вона.

Водночас прокуратура не повідомила, чи будуть нові затримання у цій справі, бо заходи – конфіденційні.

Як повідомлялося, Центральне антикорупційне бюро Польщі (ЦАБ) 20 липня затримало колишнього міністра транспорту Польщі, який також очолював Державну службу автомобільних доріг України (Укравтодор), Славоміра Новака за обвинуваченням у корупції та діяльності у злочинній організації.

Згодом у НАБУ повідомили, що вони разом із САП і Центральним антикорупційним бюро Польщі й Окружною прокуратурою проводять обшуки в Києві, Львові, а також на території Польщі у межах спільного розслідування діяльності злочинної організації у сфері дорожнього господарства.

20 липня директор НАБУ Артем Ситник повідомив, що одну підозру у цій справі буде оголошено в Україні, решту оголосять польські правоохоронці. Він додав, що питання щодо вручення підозр, затримання й обрання запобіжних заходів в Україні у цій справі координується з польськими колегами.

Ввечері 20 липня у Львові детективи НАБУ оголосили про підозру одній особі у рамках цієї справи.

22 липня суд Варшави взяв під варту на три місяці колишнього голову Укравтодору Славоміра Новака та двох його спільників – громадян Польщі.

Ситник також заявив, що не бачить необхідності в екстрадиції Новака до України. За його словами, немає принципової різниці, де відбуватиметься суд, оскільки дії, які інкримінуються, спільно оцінені українськими та польськими правоохоронцями.

Новак очолював із 2011-го до 2013 року Міністерство транспорту і водного господарства Польщі, а з 19 жовтня 2016-го до 1 жовтня 2019 року був виконувачем обов’язків голови Укравтодору. У жовтні 2016 року він отримав громадянство України.

НАБУ вкотре викликає суддів і голову ОАСК Вовка на допит

Син олігарха Богуслаєва купив острів в Італії за €10 мільйонів – ЗМІ

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers