rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Наука \ Освіта \ Українську військову освіту реформують за стандартами НАТО

Українські військові виші реформують за спеціальною програмою НАТО на євроатлантичних цінностях і принципах.

Про це на онлайн-брифінгу в Укрінформі заявив Володимир Мірненко – директор Департаменту військової освіти та науки Міністерства оборони України.

«У контексті реалізації курсу України до вступу в НАТО проводяться заходи щодо розвитку системи військової освіти України. Реалізація питань реформування системи професійної військової освіти України, як складової військової освіти, відбувається за підтримки фахівців НАТО, а також реалізації програми НАТО DEEP-Ukraine», – розповів Мірненко.

За його словами, цю підтримку можна охарактеризувати як інституціональну, вона охоплює більшість вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти Міноборони України.

«Співробітництво у рамках цієї програми дозволяє говорити про системні зміни у військовій освіті України та формування нової парадигми цієї системи, яка створює військову культуру засновану на євроатлантичних цінностях та принципах», – зазначив Мірненко.

З цією метою створено Координаційну групу експертів Міноборони, Генштабу ЗС України та країн-членів НАТО, яка розробила проєкт проведення інституційного аудиту професійної військової освіти.

«Інституційний аудит повинен оцінити, чи відповідає якість професійної військової освіти потребам та специфіці сил оборони, інтеграції України в НАТО, та запропонувати практичні рекомендації щодо її покращення відповідно до найкращих методик та передового досвіду держав-країн НАТО», – зазначив представник Міноборони.

За його словами, така діяльність стає початком запровадження системних змін в організації професійної військової освіти за напрямами, які б відповідали потребам ЗСУ, міжнародним стандартам якості підготовки військовослужбовців та була інтегрована у державну систему освіти.

Зеленський підписав зміни до закону про освіту

Уроки на дивані. Як українці впоралися з дистанційною освітою

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers