rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Ільхан Омар ризикує програти вибори
Title 
 Фото: Вікіпедія

Конгресвумен сомалійського походження планувала без особливих проблем переобратися на другий термін у Палаті представників. Однак вона несподівано зустріла серйозну конкуренцію на демократичних праймеріз в її окрузі.

Проти Омар висунулися відразу два інших демократи, більш помірковані за поглядами. Один із них – місцевий юрист Антон Мелтон-Мо, який вже удвічі обійшов Омар за сумою зібраних пожертв від прихильників.

Мелтон-Мо звинувачує Омар у надмірному радикалізмі й тому, що вона працює тільки на свою популярність, забуваючи про жителів округу. Омар понад 40 разів пропускала засідання у Конгресі, у неї – один із найгірших показників відвідуваності серед всіх депутатів. Зате вона завжди знаходить час, щоб роздавати інтерв’ю або виступати на мітингах.

Крім того, нещодавно вибухнув скандал навколо махінацій із коштами у штабі Омар. Її новий чоловік Тім Мінeтт «підняв» 1,6 млн доларів на підрядах кампанії своєї дружини, він – найбільший партнер і виконавець замовлень її штабу.

Це нагадує натуральне відмивання коштів із метою «вийти у кеш» на випадок поразки Омар на праймеріз. Вона не має права легально витрачати пожертвування прихильників на особисті потреби. Але вона віддала їх своєму чоловікові за якісь послуги із «консалтингу», таким чином ці кошти магічним чином перетворюються в особистий заробіток сімейства Омар.

У конгресвумен є традиція виходити заміж з меркантильною метою. Першим чоловіком Омар був її рідний брат, який хотів через шлюб отримати американське громадянство. Другим став інший сомалієць – вже з Міннеаполіса, який допомагав Омар «загасити» скандал навколо її брата. Ну і, нарешті, третій – її особистий політтехнолог і, мабуть, експерт із фінансових афер.

Ільхан Омар – не єдина скандальна конгресвумен, якій загрожує електоральна поразка. Її подруга Рашида Тлаіб також може «пролетіти» на серпневих праймеріз у себе в Мічигані. Щоправда, двоє інших членкинь «ліберальної компанії» конгресвумен – Олександрія Окас-Кортес й Аян Преслі – все ж змогли залишитися у перегонах за місце у Палаті представників.

Джерело: USApoliticsonline
(https://www.facebook.com/usapoliticsonline/)

 

Заявки на виборчі бюлетені подали понад 100 тис. виборців округу Cook

Злочин без покарання

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers