rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Наша духовність \ Заява Асамблеї канонічних православ-них єпископів щодо перетворення історичного собору св. Софії в Константинополі на мечеть

Ми, Виконавчий комітет Асамблеї канонічних православних єпископів Сполучених Штатів Америки, протестуємо проти рішення цивільних судів Туреччини, а також чіткого спрямування їх уряду щодо перетворення Святої Софії на мечеть. Як громадяни Сполучених Штатів Америки, ми закликаємо наш уряд вжити відповідних захдів щодо скасування цього рішення. Крім того, ми закликаємо турецький уряд повернутися до статусу кво, згідно з яким Свята Софія залишається музеєм, поважаючи як її походження, так і історію.

Навпаки, ця одностороння дія заперечує вище призначення цього святого і священного місця. Свята Софія належить цілому людству як об’єкт всесвітньої спадщини. Побудований у 537 р. за часів правління імператора Юстиніана, собор уже понад тисячу років був місцем багатого культурного та духовного натхнення для всіх.

Ми особливо стурбовані негативними наслідками, які така зміна матиме на релігійний плюралізм в Туреччині, а також на відносини між націями та між релігійними організаціями. Ми закликаємо міжнародне співтовариство запропонувати владі Туреччини переглянути своє рішення, надаючи всім людям можливість продовжувати насолоджуватися повною та багатою історією та красою цієї видатної пам’ятки. Ця унікальна християнська пам’ятка повинна залишатися відкритою для всіх як знак співіснування та миру між усіма народами доброї волі.

Пресслужба УПЦ США

Мозаїки у Святій Софії будуть закривати або затемнювати під час намазу

Про важливість тіла людини

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers