rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ Новий Kia K5: американська специфікація

На рідному ринку марки, у Південній Кореї, продаж седана Kia K5 нового покоління стартував у грудні минулого року. До американської специфікації новинки черга дійшла тільки зараз. Крім єдиної для всіх ринків назви, зміна поколінь принесла седану турбований двигун, опціональний повний привід і роботизовану коробку передач із подвійним зчепленням.

Від Kia Optima седан нового покоління відрізняється ширшою версією фірмового «тигрового носа», повітрозабірником у передньому бампері, гратчастим переднім краєм капота та передньою оптикою з новими світлодіодними денними ходовими ліхтарями. Задній край кришки багажника має загострену форму і виконує роль спойлера, а задня світлодіодна оптика тепер простягається на всю ширину «корми». Також згадуються нові легкосплавні колісні диски діаметром 16, 18 і 19 дюймів. Перші, ймовірно, призначені для базового K5 LX, а два останніх пропонуються для LXS, GT-Line, EX і GT.

Базовим на американському ринку буде турбодвигун 1.6 T-GDI (183 к. с., 264 Нм), що працює у зв’язці з 8-ступінчастою автоматичною коробкою передач. Також спеціально для американського ринку підготована повнопривідна модифікація Kia K5: опціальна електрогідравлічна муфта під’єднання задніх коліс, призначена для автомобілів із турбодвигуном 1.6. Плюс до цього, у США дебютувала найпотужніша модифікація Kia K5 GT з «турбочетвіркою» 2.5 T-GDI, яка розвиває 294 к. с. і має 422 Нм крутного моменту. До пари двигуну йде 8-ступінчастий преселективний «робот» із двома мокрими зчепленнями. Привід – тільки передній. З місця до 96 км/год такий седан прискорюється за 5,8 с.

У салоні з нового – спортивне рульове колесо у комплектаціях GT-Line і GT, оздоблення інтер’єру червоною штучною шкірою, «сатиновий» декор і «дерев’яні» акценти на панелі приладів. У стандартній комплектації – 8.0-дюймова мультимедійна система з підтримкою Apple CarPlay і Android Auto. За доплату пропонують дисплей діагоналлю 10 дюймів. Також новий K5 стандартно обладнаний комплексом безпеки Kia Drive Wise, який містить попередження про фронтальне зіткнення, має автоматичне екстрене гальмування з виявленням пішоходів, допомогу в русі на смузі руху та функцію контролю уваги водія. За доплату встановлять систему моніторингу «сліпих» зон з оповіщенням про перехресний рух позаду, адаптивний круїз-контроль і систему центрування у смузі руху.

На ринку США продажі нового Kia K5 стартують цього літа. Седан запропонують у версіях LX, LXS, GT-Line та EX, а восени з’явиться повноцінна модель GT. Ціни компанія наразі не розголошує.

Tesla більше не отримує субсидій від влади США

Hyundai презентує свій перший електричний мінібус

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers