rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ У ВООЗ применшують можливість повітряної передачі коронавірусу

Група з 239 науковців із 32 країн підписалася під відкритим зверненням, у якому стверджується, що Всесвітня організація охорони здоров’я применшує ризик поширення коронавірусної хвороби через повітря.

Про це пише The New York Times.

«Всесвітня організація охорони здоров’я давно вважає, що коронавірус поширюється насамперед великими дихальними крапельками, які випускають заражені люди при кашлі та чханні, ці частинки швидко падають на підлогу. У відкритому листі до ВООЗ 239 вчених із 32 країн навели докази, що свідчать про те, що дрібніші частинки можуть заражати людей, та закликають організацію переглянути свої рекомендації», – йдеться у повідомленні.

Йдеться про аерозольну передачу: на відміну від повітряно-крапельної, в цьому випадку часточки вірусу – набагато менші, в повітрі вони затримуються довше, ніж краплі, й здатні долати набагато більші відстані, ніж «безпечні» півтора метра.

Автори відкритого листа зазначають, що ВООЗ спиралася на дані про поширення коронавірусу в лікарнях, де умови – набагато стерильніші, ніж в інших закритих приміщеннях. Тому серед головних шляхів поширення ВООЗ називає безпосередній контакт із джерелом вірусу, а також повітряно-крапельний шлях, ігноруючи аерозольний.

На їхню думку, нові свідчення поширення вірусу, як-от на м’ясокомбінаті у Німеччині, засвідчують, що поширення повітряним шляхом – набагато серйозніша загроза, ніж наразі вважає ВООЗ. Повний текст звернення має бути оприлюднено протягом наступного тижня.

Вчені не виявили в іспанців колективного імунітету до коронавірусу

Наталія Смолинець: «COVID-19 стає агресивнішим»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers