rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Берегиня \ Аромат полуниць поліпшить настрій

Саме аромат полуниць свідчить, що вони достигли – солодкі і смачні.

Американський Journal of Agricultural and Food Chemistry (журнал сільськогосподарської та харчової хімії) опублікував дослідження, яке стверджує, що полуниця значно знижує ризик розвитку раку грудей, стравоходу, кишківника та шийки матки. Все завдяки елагітаніну – дубильній речовині, яка має ранозагоювальні й антиканцерогенні властивості. У поєднанні з рутином вона також зміцнює стінки судин і покращує кровотворення, захищаючи від хвороб серця. Для профілактики рекомендовано з’їдати щодня 150 грамів ягід. Елагова кислота запобігає також руйнуванню колагену й перетворює полуниці у надійний засіб для розгладжування зморщок, вона здатна зробити шкіру пружною і навіть повернути молодість.

Сто грамів полуниць містять лише 30-36 калорій, а цукру в них менше, ніж у лимоні. Встановлено, що горнятко ягід на день не дає розвинутися інсулінорезистентності й захищає від ожиріння й діабету. Тож якщо хочете схуднути – їжте полуниці!

Вітаміну С у полуницях – більше, ніж у будь-якому цитрусовому. У чашці полуниць є 30 відсотків денної норми магнію. Він розслабляє гладку мускулатуру й допомагає жінкам пережити передменструальний синдром.

Фітезін – пігмент, який вчені досліджують як основу для ліків від хвороби Альцгеймера, він покращує пам’ять й активізує здатність до навчання. Найбільше цієї цінної речовини – саме у полуницях.

Аромат полуниці містить більш ніж п’ятдесят ароматичних речовин, які сприяють хорошому настрою. Достатньо з’їсти кілька ягід, щоб зняти стрес і нейтралізувати негативні емоції.

Імунологи стверджують, що ягід у сезон треба наїстися досхочу. Тоді організм отримає максимальну користь і запасеться вітамінами на весь рік.

Ловіть момент, готуйте солодкі та несолодкі супи, салати, гарячі страви, напої, десерти – і приємних спогадів вистачить до наступного літа.

Полуничний торт

Для ванільного бісквіту: 140 г борошна, 15 г кукурудзяного крохмалю, 3 великі яйця, 120 г цукру, 20 г вершкового масла, 10 г розпушувача, ваніль. Для полуничної маси: 3 яйця, 2 ст. ложки кукурудзяного крохмалю, 450 мл молока, 150 г цукру, 100 г білого шоколаду, 100 г вершкового масла, ваніль, 1 ст. ложка желатину + 6 ст. ложок холодної води, 800 г полуниць.

Бісквіт

Всі інґредієнти мають бути кімнатної температури. Сухі просіяти разом кілька разів. Яйця розділити на білки та жовтки. Збити білки з половиною цукру на м’яку піну, а жовтки – з рештою до побіління. Збиті білки розділити на 3 частини. Першу частину вимішати лопаткою з жовтками, всипати половину сухих інґредієнтів. Додати другу частину білків. Розтоплене в окремій мисочці масло ретельно перемішати з кількома ложками тіста. Перелити в тісто, перемішати й додати третю частину білків. Вилити тісто у форму діаметром 16-20 см і випікати при 180 °C 25-35 хв.

Полунична маса

Зварити заварний крем: у кухлику ретельно змішати вінчиком яйця, крохмаль, ваніль, цукор, влити молоко й варити на малому вогні. Коли суміш стане гарячою, додати посічений шоколад. З першими бульбашками зняти з вогню і додати нарізане на кубики м’яке масло. Желатин замочити у воді до набрякання, розчинити на вогні, не доводячи до кипіння, додати в охололий крем, перемішати й всипати цілі або розрізані навпіл ягоди. Залишити частину ягід для прикрашання. Бісквіт розрізати на 2 або 3 коржі, можна просочити полуничним або молочним сиропом. Збирати торт у кільці, обгорнутому харчовою плівкою: бісквіт – полунична маса – бісквіт – тонкий шар полуничної маси. Прикрасити полуницями й залишити в холодильнику на ніч.

Полуниці по-італійськи

500 г полуниць, цукор – до смаку, сік половини лимона.

Полуниці вимити, нарізати, змішати з лимонним соком і цукром. Залишити на 2-3 год у холодильнику, час від часу перемішуючи. За цей час з’явиться полуничний сік. Можна також залишити десерт у холодильнику на ніч, тоді соку виділиться ще більше. Таку полуницю смачно їсти як самостійну страву, також у поєднанні з морозивом, шоколадним кексом, збитими вершками.

Автор: Роксоляна Гелей

Джерело:
https://wz.lviv.ua/article/413883-aromat-polunyts-polipshyt-nastrii-retsepty-vid-vysokoho-zamku

Молодий часник – найсмачніший Рецепти приготування

Солодкі «піґулки»: черешня благотворно впливає на серце, судини та печінку

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers