rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Українці Іспанії звернулися до уряду через карту з «російським» Кримом

Українська громада висловили протест іспанській телекомпанії RTVE, яка в інфографіці про поширення COVID-19 у світі позначила Крим частиною Росії, та звернулися до уряду країни із закликом виправити зображення, адже Крим – це Україна.

Про це розповів голова Асоціації «Українська громада Іспанії за права, честь і гідність українців» Юрій Чопик на своїй сторінці у Фейсбуку. Наразі зображення – вже коректне.

«Від імені українців в Іспанії негайно було відправлено протест на адресу RTVE щодо виправлення неправдивого зображення українського Криму. Зважаючи на те, що до вечора (15 червня – ред.) ні відповіді, ні виправлення не відбулось, було надіслано офіційного листа до Уряду Іспанії, а саме до Державного Секретаріату комунікацій щодо невідкладного виправлення зображення території Криму відповідно до міжнародних норм і документів», – повідомив Юрій Чопик.

Він зазначив, що це – «ще один наявний приклад агресивної пропагандистської політики Росії на всіх напрямках і у всьому світі».

Чопик додав, що голова іспанського уряду Педро Санчес «раніше відповідав на наші запити і твердо заявляв, що Іспанія підтримує територіальну цілісність України, підтримує Раду Європи у питанні санкцій за порушення міжнародного права, але Росія через інші канали продовжує свою брехливу, цинічну пропаганду».

У вівторок ввечері на сайті іспанського мовника зображення було вже коректним. «Український Крим на карті, як і повинно бути, належить Україні», – написав у соцмережі Юрій Чопик.

Зазначимо, 17 червня перший заступник міністра закордонних справ Еміне Джапарова повідомила у Фейсбук, що іспанська телекомпанія RTVE, яка в інфографіці позначила окупований Крим частиною Росії, виправила помилку.

Перед цим Джапарова акцентувала: «Такі явища – неприпустимі. Посольство України в Мадриді вже звернулося до RTVE та МЗС Іспанії з вимогою виправити».

Як повідомлялося, міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку окупації Криму та Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Громадянське суспільство повинно не давати політикам забути про Крим – глава СКУ

Борис Бабін: «Дозвіл на «кримську воду» спустять на стрілочника, який за тиждень звільниться. Або буде рішення районного суду»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers