rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ У Чикаго за минулі вихідні прокотилася хвиля насильства

У місті було вбито щонайменше 9 осіб. Усі вони постраждали від вогнепальної зброї. У зв’язку з цим у поліцейському департаменті Чикаго обговорили питання, які потребують негайного вирішення.

Із дев’яти постраждалих троє були підлітками, також загинула одна дитина. Загинули, як розповів суперіндендант поліції David Brown, 3-річний хлопчик, 13-річна дівчинка, 16-річний та 17-річний юнаки.

Brown наполягає на тому, що злочинців, які вчинили тяжкі правопорушення, необхідно утримувати у в’язницях. Також, за його словами, потрібно змінювати домашні системи нагляду. На його думку, ті, які є зараз, не дають належного ефекту.

Копи ризикували своїм життям у ці вихідні, оскільки у місті за вихідні відбулося понад 60 випадків нелегального застосування вогнепальної зброї.

«Кулі також розривають сім’ї. Кулі руйнують мікрорайони і безпеку в мікрорайоні», – зауважив Brown.

За словами представника поліції, копи та міські оперативники намагаються знайти осіб, причетних до вбивств і притягнути їх до відповідальності.

«Ніхто не повинен мати можливість ухилитися від відповідальності за вбивства 3-річних та 13-річних дітей без наслідків», – зазначив Brown.

Начальник відділу карного розшуку Brendan Deenihan заявив, що CPD потребує допомоги громади, щоб розкрити ці злочини. Він закликав людей, які мають будь-яку інформацію, звертатися за поліції або відвідати www.CPDtip.com.

Зазначимо, минулого тижня кілька сотень активістів зібралися біля міської ратуші у Чикаго, щоб закликати мера та міську раду створити нову виборну комісію, яка матиме право розслідувати та звільняти працівників міліції. Про це повідомляє Associated Press.

Активісти сподіваються переконати мера Лорі Лайтфут та членів ради, які засідали у мерії під час протесту, підтримати створення Civilian Police Accountability Council (CPAC). Олдермени неохоче підтримують CPAC і розкритикували Лайтфут під час суперечки, яка стосувалася діяльності такої комісії.

Лайтфут, яка довший час обіймала посаду федерального прокурора, заявила, що продовжує підтримувати цивільний нагляд за поліцією, але надає перевагу іншому підходу.

«Думаю, якщо люди читають це, і бачать, до чого закликають протестувальники, є низка речей, які мене дуже хвилюють. Я маю певні занепокоєння щодо законності інших частин (пропозиції активістів – ред.)», – заявила Лайтфут.

Натомість мер хоче створити цивільну комісію з нагляду за поліцією, яку вона просувала у міській раді у березні. За даними Chicago Sun-Times, заплановане голосування було скасовано після суперечки про те, який вплив матиме офіс мера у затвердженні політики поліції.

Минулого тижня мер заявила, що досі сподівається на затвердження міською радою цієї моделі цивільного нагляду за поліцією. Згідно із пропозицією Лайтфут, кандидатури членів комісії висуватимуть обрані представники з поліцейських округів, а не безпосередньо обиратимуть виборці, як цього вимагають активісти.

Деякі критики розглядають пропозицію активістів як антиполіцейську та сумніваються, чи окремі положення їхніх пропозицій є законними. Нагадаємо, активісти вимагають заборонити усім, хто працював у правоохоронних органах, або тим, хто пов’язаний із кимось із правоохоронних органів, ставати учасником комісії.

У той час, коли відбувалася демонстрація, доповідачі на засіданні міської ради закликали мера та олдерменів забрати кошти з бюджету, передбачені на діяльність департаменту поліції, і скерувати на фінансування соціальних програм.

У Чикаго вже діє Civilian Office of Police Accountability (COPA), який розслідує розстріли за участі поліції та звинувачення у вчиненні службових злочинів. Цей орган дає лише рекомендації щодо того, чи варто притягати до відповідальності або звільняти поліцейських, і не має повноважень робити це самостійно.

Такі повноваження має Chicago Police Board, незалежний цивільний орган, який складається із приватних осіб, котрих призначає міський голова за рекомендацією та за погодженням міської ради.

США вважають, що нова угода щодо ядерних озброєнь має бути тристоронньою

Держава, де зносять пам’ятники й ліквідовують поліцію, перестає існувати

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers