rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ У Deerfield перейменують парк, названий на честь колишнього голови, котрого звинувачують у расизмі
Title 
 Фото зі сайту
Deerfield Park District

Deerfield Park District Board проголосувала за перейменування Mitchell Park. На думку окремих активістів, парк було названо на честь людини, яка понад 60 років тому активно перешкоджала планам інтеграції чорношкірих і білих громад.

«Сьогодні вночі ми зробили ще один крок вперед у створенні більш привітної та антирасистської спільноти у Deerfield», – написали у Фейсбук активісти групи Rename Mitchell Park.

Землю, на якій розташований Mitchell Park у Deerfield, планували забудувати житлом ще кілька десятиліть тому. 20% будинків мало бути відведено для афроамериканців.

Але коли громада дізналася про це у 1959 році, «люди не наважилися впустити афроамериканців у нашу білу громаду», – розповів Gale Gand, колишній житель Deerfield.

«На референдумі у 1959 році жителі Deerfield проголосували за те, щоб не допустити завершення комплексної житлової забудови, конфіскувавши майно та використовуючи його натомість як парк та басейн, які ми сьогодні знаємо як Mitchell Pool і Mitchell Park», – йдеться у дописі на ФБ-сторінці групи Rename Mitchell Park.

Минулого тижня у парковому районі Deerfield заявили, що створять дорадчу комісію, яка заохочуватиме мешканців, місцевих лідерів та активістів рекомендувати нову назву парку. Активісти неодноразово називали Mitchell Park «пам’ятником конфедератам». Деякі мешканці містечка вже почали висловлювати у зв’язку з цим протести.

Rayan Falouji та кілька інших осіб, які запустили сторінку у Фейсбук, закликають перейменувати Mitchell Park. Водночас вони заявляють, що не хочуть особисто зневажати James Mitchell чи його сім’ю.

«Ім’я містера Mitchell – це просто символ, який вшановує неправильну частину історії Deerfield, на об’єкті, який планувалося перетворити на житло», – пишуть організатори групи. «Саме таку історію сегрегації, на нашу думку, не варто вшановувати».

James G. Mitchell свого часу обіймав посаду президента Deerfield Park District.

Deerfield на 94% складається із білого населення.

США вважають, що нова угода щодо ядерних озброєнь має бути тристоронньою

Держава, де зносять пам’ятники й ліквідовують поліцію, перестає існувати

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers