rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго готується до голосування поштою

Усі виборці, які брали участь в останніх виборах, отримають заявку на участь у голосуванні поштою. Відповідний законопроект підписав губернатор Іллінойсу Дж. Р. Пріцкер.

«Незалежно від того, буде вакцина чи ні, голосування відбудеться. І нам потрібно зробити все можливе, щоб захистити своїх виборців та осіб, які проводитимуть опитування», – заявив James Allen, представник Чиказької виборчої комісії.

Заявки на виборчі бюлетені буде надіслано наступного місяця. Самі виборчі бюлетені надсилатимуть наприкінці вересня та на початку жовтня. Усі бюлетені, які будуть надсилатися поштою, повинні бути позначені штемпелем до Дня виборів, що мають відбутися 3 листопада.

Allen заявив, що новий закон – це «золота середина». Окремі штати, зокрема, Каліфорнія, вирішили надсилати бюлетені всім виборцям без винятку. Проте в Іллінойсі надсилатимуть заявки на виборчі бюлетені тільки тим, хто брав участь у виборах, починаючи з листопада 2018 року.

Президент Дональд Трамп різко критикує голосування поштою. 8 квітня на своїй сторінці у Твіттері він написав, що таке голосування створює «величезний потенціал для фальсифікацій результатів голосування».

Натомість окремі експерти вважають, що голосування поштою – безпечне.

«Його перевірили на практиці, і воно працює у декількох юрисдикціях», – додав Allen. «Найголовніше, що всі повинні пам’ятати, – це подати заявку якомога раніше, щоб мати час отримати бюлетень і повернути його».

За словами Allen, чиказьким виборцям вже було надіслано 50 тис. листів, щоб заохотити їх подавати заявки на бюлетень через веб-сайт. Із 16 до 18 червня близько 36 тис. виборців у Чикаго вже подали заявки на голосування поштою, повідомив Allen.

«Це підвищить точність передачі даних від виборця до виборчого органу. Це також зведе до мінімуму оформлення документів та налаштування сканування, сприятиме соціальному дистанціюванню», – зазначив Allen.

Після подання заявок виборча комісія повідомить виборцям електронною поштою, коли бюлетень буде надіслано, коли конверт повернеться та коли бюлетень буде опрацьовано та підраховано.

Allen розповів, що виборчі органи працюють над упорядкуванням та забезпеченням процесу повернення бюлетенів. У Чикаго спеціально укомплектовані скриньки будуть розміщені на 51 дільниці для дострокового голосування.

Особисте голосування також буде доступне у день виборів. Навчання працівників, які проводитимуть опитування, відбуватиметься онлайн. Вони матимуть при собі усі необхідні засоби індивідуального захисту.

Відповідно до нового закону, День виборів відзначається у штаті як державне свято.

США вважають, що нова угода щодо ядерних озброєнь має бути тристоронньою

Держава, де зносять пам’ятники й ліквідовують поліцію, перестає існувати

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers