rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Лайтфут виступила проти демонтування пам’ятника Колумбу в Чикаго
Title 
 Фото – з ФБ сторінки Л. Лайтфут

Мер Чикаго Лорі Лайтфут заявила, що настав час «знайти спільну мову».

«Знаю, що питання Колумба, Дня Колумба – це питання великої дискусії. Але думаю, що спосіб, у який ми навчаємо наших молодих людей, зокрема, історії, полягає у тому, щоб розповідати їм повну історію», – зазначила Лайтфут.

Вона розповіла, що спостерігає за дебатами, які відбуваються у США навколо демонтажу пам’ятників діячам-конфедератам, а також діячам, які підтримували рабство.

Title 
 Фото – з Вікіпедії
Браво, Лорі Лайтфут!

«Думаю, що ми також повинні визнати, що наша історія і в цій країні, і в нашому місті – багата й різноманітна. Нам потрібно зробити те, що зробили організатори параду, організованого до Дня Колумба, які запросили багатьох людей різного походження, різних точок зору взяти участь у тому, що насправді є народним святом», – додала вона.

У лютому Чиказька освітня рада проголосувала за відзначення другого понеділка жовтня як Дня корінних народів, а не Дня Колумба. Таким чином члени ради намагались перенести у центр уваги вихідців із Північної Америки, які постраждали через прибуття Колумба. Водночас Лайтфут уточнила, що місто продовжить святкувати День Колумба, щоб «вшанувати італійсько-американську спадщину нашої країни».

На початку цього місяця пам’ятник Колумбу, що розташований біля музею у Чикаго, вандали розмалювали спреєм літерами «BLM». Наступного дня вандали також пошкодили у міському парку пам’ятник президенту Джорджу Вашингтону, зокрема, написали слова «рабовласник» («slave owner») та «Боже, благослови Америкку» (God Bless Amerikkka), а на сам пам’ятник одягнули білий капюшон.

«Ми не завжди будемо погоджуватись з кожним питанням, оскільки знаю, що Колумб і його спадщина – це гостре питання для багатьох», – заявила Лайтфут. «Але я вкотре думаю, що нам потрібно використовувати цей момент як можливість знайти спільну позицію. Ось що ми повинні робити у Чикаго – об’єднуватися, а не знаходити розбіжності».

«Нам потрібні чесні, хоч і тяжкі розмови про справжню правду нашої історії, але зробімо це так, щоб надати людям можливість висловити свою правду, щоб визнати біль, і те, що так багато людей страждали занадто довго», – продовжила вона.

Заява Лайтфут з’явились за день до 13 червня – Дня свободи, коли у США відзначають скасування рабства. В останні тижні активісти під час демонстрацій вимагали зробити День свободи федеральним святом. На засіданні міської ради Лайтфут виступила проти пропозиції зробити День свободи вихідним днем, посилаючись на те, що тоді місту довелося б оплачувати працівникам ще один вихідний.

США вважають, що нова угода щодо ядерних озброєнь має бути тристоронньою

Держава, де зносять пам’ятники й ліквідовують поліцію, перестає існувати

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers