rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Чому Гвоздик пішов із боксу

Втрата мотивації, падіння гонорарів, бізнес і проблеми зі здоров’ям.

Ексчемпіон світу за версією WBC Олександр Гвоздик підтвердив, що завершив кар’єру боксера. Але не надав з цього приводу жодних пояснень. Експерт із боксу Максим Розенко прокоментував champion.com.ua несподіваний крок Олександра.

«Ситуація з Гвоздиком нагадує мені історію з ексчемпіоном світу в надважкій вазі росіянином Султаном Ібрагімовим. 23 лютого 2008 року в Нью-Йорку на арені «Медісон Сквер Гарден» Султан провів бій із Володимиром Кличком. Це був об’єднувальний поєдинок, який проводився в хевівейті вперше за 9 років. Йшлося про два чемпіонські титули: IBF, яким володів українець, та WBO, який був у росіянина. Призовий фонд бою складав близько 10 мільйонів доларів.

Поєдинок Султан програв, позбувся чемпіонського поясу й після цього завершив свою кар’єру. Я телефонував йому приблизно через півроку після бою. 33-річний Ібрагімов так пояснив своє рішення: «Щоб заслужити чемпіонський бій, мені потрібно пройти новий шлях. Битися у рейтингових боях за 50 тисяч доларів? Не бачу в цьому сенсу. Якщо би була цікава пропозиція, подумав би. Але такої не отримав».

Гвоздик також провів об’єднувальний бій, за який заробив близько 1,5 мільйона доларів. Зараз йому б знову довелося виходити на ринг і проводити бої за ті ж умовні 50 тисяч доларів. На це важко погодитися, передусім, психологічно. Особливо – коли є інший бізнес.

Також акцентую увагу на тому, що після пандемії кон’юнктура в боксі значно помінялася. Гонорари у боксерів вже не будуть такими, як були минулого року. До того навряд чи можна стверджувати, що українець був в пріоритеті у Top Rank. У Боба Арума весь цей час була основна обойма боксерів, на яких він насамперед робив ставку. Олександр майже ніколи не входив до неї. Мабуть, це теж вплинуло на його рішення.

Хоча є питання, наскільки воно остаточне. Мені здається, що тут більше підходить цитата з пісні Андрія Макаревича «Вся справа – у ціні на квиток». Якщо Гвоздик отримає цікаву пропозицію, цілком може змінити своє рішення. Також були чутки, що у Сашка – проблеми зі здоров’ям, і саме це – основна причина завершення боксерської кар’єри. Але в це навіть не хочу вірити. Як і в те, що це – просто домашня заготовка, аби швидше отримати цікавий бій», – вважає Максим Розенко.

За професійну кар’єру Гвоздик провів 17 поєдинків: здобув 16 перемог поспіль, перш ніж програв Артуру Бетербієву чемпіонський титул WBC у напівважкій вазі в жовтні минулого року.

Гвоздик став чемпіоном світу в грудні 2018-го, коли нокаутував канадця Адоніса Стівенсона в 11-му раунді. Через чотири місяці він успішно захистив титул у бою з французом Дуду Нгумбу.

Джерело: «Укрінформ»
(https://www.ukrinform.ua/rubric-sports/3043060-comu-gvozdik-pisov-z-boksu.html)

«Олімпік» хоче переїхати в Одесу і об’єднатися з «Чорноморцем»

Ігор Зайцев, баскетболіст збірної України – про коронавірус, Тайвань і баскетбол у Кривому Розі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers