rss
05/10/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Чи почав бізнес виходити «з дому»?

До 22 червня в Україні діє адаптивний карантин, і вже поновлено роботу транспорту, торгових центрів, кафе, спортивних залів тощо. Проте багато міжнародних компаній заявили про свій намір запровадити формат віддаленої роботи на постійній основі.

Серед прихильників «дистанційки» – менеджмент Facebook, Twitter та Shopify. Що з цього приводу думає український бізнес? Експерти grc.ua дослідили, чи почали компанії повернення до «офісного» режиму, а чи вони планують дотримуватись дистанційної роботи ще певний час.

Опитування, проведене серед користувачів порталу grc.ua, показало: більше третини (35%) роботодавців з-посеред респондентів уже повернулись до звичного формату роботи. Ще 27% планують зробити це найближчим часом (протягом 1-2 тижнів).

Водночас, кожен п’ятий респондент (20%) повідомив: до остаточної стабілізації ситуації співробітники компанії (всі чи більшість) працюватимуть віддалено. А от 13% роботодавців дозволили приймати це рішення кожному співробітнику особисто: якщо умови дозволяють, то працівник може й далі виконувати завдання дистанційно, якщо ні – то може працювати в офісі. Найчастіше така «самостійність», згідно з опитуванням, практикується в IT-компаніях, у сферах «Послуги для бізнесу», «Електроніка, приладобудування, побутова техніка, комп’ютери та оргтехніка» та «Роздрібна торгівля» тощо.

І тільки 2% респондентів оцінили переваги віддаленої роботи та планують працювати так і далі, незалежно від ситуації з коронавірусом. Про це заявили представники таких галузей, як «Фінансовий сектор», «Інформаційні технології» та «Громадська діяльність». У графі «Інше» фігурував, наприклад, такий варіант, як «шаховий» вивід співробітників, коли частина людей працює декілька днів в офісі, інші – вдома, потім вони міняються місцями.

Нагадаємо, що, згідно з опитуванням, яке було проведене у середині травня, понад третина (37%) респондентів з числа пошукачів бажали б працювати віддалено і надалі. А от 19% учасників, навпаки, не змогли призвичаїтись до роботи вдома, і воліли якнайшвидше повернутись в офіси. Ще 15% опитаних декларують готовність до такого повернення, проте за умови, якщо роботодавець здійснить додаткові кроки для захисту здоров’я співробітників.

І абсолютна більшість респондентів з-посеред роботодавців декларує впровадження таких додаткових заходів, які допоможуть убезпечити співробітників від захворювань. Найчастіше (76%) йдеться про посилення санітарно-гігієнічних норм, закупівлю масок, санітайзерів, рукавичок тощо. Більше, ніж третина (38%) респондентів заявили про те, що дозволили співробітникам мати гнучкий графік роботи. Ще майже чверть (24%) – організували корпоративні трансфери, які дозволяють співробітникам уникати скупчень людей. І лише 4% роботодавців зазначили, що жодних додаткових заходів в їхній компанії не було вжито.

Джерело: Grc.ua (https://grc.ua)

«Вставай, там ще один вебінар починається», або Чим займались пошукачі на карантині

Двосторонній рух

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers