rss
05/08/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Губернатор Іллінойсу підписав бюджет, який суттєво залежатиме від федеральної допомоги

Федеральні кошти будуть необхідні, аби компенсувати втрати, спричинені пандемією коронавірусу. Про це повідомляє Associated Press.

Не маючи можливості забезпечити дохідну частину, демократи, які контролюють Генеральну Асамблею, скерували губернатору-демократу бюджетний законопроєкт на суму $42,9 млрд. Це – на 7,5% більше, ніж витрати на поточний рік. Закон набирає чинності 1 липня.

Щоб залатати дірку в бюджеті, необхідні мільярди доларів, які Іллінойс та інші штати сподіваються отримати у вигляді федеральної допомоги. У бюджеті також закладена можливість позичити до $5 млрд у COVID-19 Relief Fund, якщо федеральна допомога буде обмеженою або взагалі буде відсутня.

Республіканці різко розкритикували бюджетний законопроєкт під час скороченої, чотириденної сесії, котра відбулася у травні. Вони вимагали зменшити витрати, проте демократи наполягали на тому, що у такому випадку балансування бюджету буде занадто різким.

«Пандемія COVID-19 підкреслила величезну роль, яку уряд відіграє у гарантуванні безпеки громад та наданні інструментів, необхідних людям для будівництва кращого життя, – зауважив Пріцкер минулого тижня. – Хоча пандемія мала руйнівний вплив на доходи нашого штату, інвестиції у наших людей дозволять штату відновитися та оговтатися від цієї пандемії, коли ми благополучно вийдемо з карантину».

У зв’язку із запровадженням на початку весни карантину, роздрібні продажі знизилися майже на 6% у березні та на понад 21% – у квітні. Про це йдеться у доповіді двопартійної комісії Генеральної Асамблеї з питань урядового прогнозування та підзвітності.

Безробіття зросло до 16,4%. За оцінками комісії, доходи від податку на доходи фізичних осіб і корпоративних підприємств впадуть, і будуть на $1,5 млрд меншими, ніж у минулому році. Надходження від податку з продажу, за прогнозами, знизяться на $121 млн. За словами Пріцкера, дохід штату буде на $4 млрд меншим, ніж прогнозували експерти, коли губернатор запропонував проєкт бюджету в лютому.

Пріцкер та інші губернатори сподіваються, що федеральні кошти з Вашингтона заповнять дірки у бюджеті та допоможуть погасити цю позику. Наразі штат витрачає $3,3 млрд, які отримала на боротьбу із COVID-19 у квітні, хоча ці кошти мали б витрачатися на конкретні цілі – на захисний одяг та ін.

У зв’язку із пандемією вперше з моменту, коли у 2018 році набула чинності нова формула фінансування державних шкіл, для фінансування шкіл К-12 немає додаткових коштів. Ці кошти потрібні, аби продовжити 10-річний період запровадження нової формули. Вона надає більше коштів на потреби шкільних районів – коли є необхідне фінансування. Проте наступного року жоден округ не отримає менше коштів, ніж має цьогоріч.

Незважаючи на різке зменшення надходжень до бюджету, він повністю покриває борг на суму $8,6 млрд – борг штату, пов’язаний із фінансування пенсійних програм. Нагадаємо, штат щороку має виплачувати певну суму коштів, аби покрити дефіцит на пенсійних рахунках, який складає $140 млрд.

У Чикаго вандали пошкодили пам’ятники Христофору Колумбу та Джорджу Вашингтону

В окрузі Cook досі найбільша кількість захворювань на коронавірус

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers