rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ У мотоциклістів з’явився цифровий «ангел-охоронець»

Компанія Bosch презентувала нову систему безпеки для мотоциклістів – Help Connect.

Система Help Connect через смартфон автоматично сповіщає служби екстреної допомоги про ДТП за участю мотоцикліста. За даними експертів Bosch, у деяких випадках автоматичний екстрений виклик удвічі може скоротити час реагування на аварію, а відтак підвищити ймовірність виживання.

Цифровий «ангел-охоронець» використовує інформацію системи контролю стійкості мотоцикла Bosch MSC, зокрема, вбудований інерційний датчик. Цей датчик сто разів на секунду вимірює прискорення і кутову швидкість мотоцикла, визначаючи, наскільки швидко зміняться нахил мотоцикла з часом. Вбудований алгоритм зіткнення дозволяє точно визначити, впав мотоцикл на стоянці чи в русі. При його розробці фахівці Bosch використовували реальні дані про ДТП за участю мотоциклістів. Потім ефективність системи перевірили у 18 краш-тестах із різними сценаріями аварій.

Help Connect підключається до додатку Bosch Vivatar через Bluetooth, але може бути інтегрована в інші фірмові додатки виробників мотоциклів. Крім інформації про місце розташування, система передає усі медичні дані, надані водієм, у сервісний центр Bosch. Якщо водій не реагує на дзвінок із сервісного центру, до місця аварії скеровують медиків і рятувальників.

Спочатку система Help Connect буде доступна для клієнтів із Німеччини. Користувачі зможуть спілкуватися зі сервісним центром Bosch німецькою або англійською мовою з будь-якої європейської країни.

Volvo найняла колишніх дизайнерів Daimler і Facebook

Генеральний директор Porsche очолить Volkswagen

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers