rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ «Динамо» – «Олександрія»: матч року для Михайличенка

«Динамо» розбило «Олександрію» (5:1) на НСК Олімпійський у 25 турі УПЛ. Кияни випереджали команду Шарана лише на 3 бали, і не мали права навіть на нічию після перемоги «Зорі» над «Колосом» (луганський клуб відірвався на 3-очкову відстань).

Динамівці виграли всі матчі сезону в «Олександрії», щоправда, у чвертьфіналі Кубка України довелося доводити справу до овертайму. В останні роки команди проводили рівні поєдинки у столиці, а їхню долю переважно вирішував один забитий м’яч.

Перший удар відбувся на 6-й хвилині. Сидорчук вивів з-під пресингу переведенням на фланг. Андрієвський подав зліва, а Цітаішвілі ефектно боковими ножицями пробив над воротами. Гіо ледь не привіз момент на свої ворота, коли вибивав снаряд перед своїм штрафним. Пощастило киянам, що Банада вдарив у ногу Сидорчука замість удару по воротах. Цітаішвілі заробив пенальті на 13-й. Георгій легко обіграв суперника, а Кирило Ковалець врізався у спину вінгера киян. Романов не мав сумнівів. Буяльський не зміг переграти Паньківа з пенальті, але Кендзьора був першим на підбиранні і тонко відкотив Віталію на метр від воріт – тут уже 29-й номер господарів не схибив.

Цітаішвілі вкотре легко обіграв захисника, змістився під удар з лівої, але перекрутив. Класний пресинг Динамо на старті, Олександрію душать ще на її половині. Кендзьора відмінно закинув на Русина. Дубрі довелося фолити. Друге пенальті за 20 хвилин. Назарій сам спокійно пробив 11-метровий – 2:0. Це вже дуже схоже на перемогу. І хто робить результат, молоді вихованці «Динамо» плюс один з лише двох легіонерів Михайличенка, які вийшли у старті! «Олександрія» прокинулася лише на 27-й, зате як красиво. Комбінація в один дотик з вирішальним пасом. От тільки Банада все зіпсував, запустивши м’яч в молоко.

Title 

Кендзьора запустив діагональ на Русина у штрафний. Паньків нокаутував Назарія, але Романов не наважився призначити третій пенальті. Буяльський незграбно зіграв на добиванні в порожні ворота – влучив у захисника. Кадірі притримав Сітала прийомом з якоїсь боротьби. Гречишкін реалізував 11-метровий дуже впевнено. Ковалець по-дитячому легко обіграв Кадірі у штрафному. Було б уже 2:2, якби не зірвався м’яч з ноги. Паньків невдало відпасував, Цітаішвілі перехопив, Сидорчука заблокували. Після подачі Андрієвського з кута поля, Кадірі непогано пробив головою, але не зміг реабілітуватися за провали в обороні.

Знову Кадірі губить Ковальця за10 метрів від воріт, але в Кирила не проходить пас. Цітаішвілі вибрав не найкращий варіант для атаки. Удар прийняв на себе Гречишкін, йому дуже боляче. Дубра одним пасом відрізав Сидорчука і Буяльського. Ковалець заробив перспективний штрафний уже в компенсований час. Сам Кирило і пробив, однак запустив круглого в небеса. Шепелєв став 5-м гравцем, який заробив жовту за першу половину – Романов нині в ударі. «Динамо» перестріляло «Олександрію» в перші 45 хвилин. За ударами 8:5, за влучаннями у площину 3:1. Навіть у картках (3:2) і фолах (8:6) перевага за киянами. Утім, останні 15 хвилин тайму, як і в матчі з Шахтарем, стали важким випробуванням для динамівців, які відмінно почали гру.

Андрієвський небезпечно пішов прямою ногою, 4-й динамівець з жовтою. Кадірі втратив свого гравця, Шепелєв відпрацював за центрбеків, не дозволивши влучити з кількох метрів. Знов ганський захисник не найкраще зіграв. Бойко ледь врятував від кутового після дуже невдалого пасу назад. А це вже Олександрія чудово пресингує на чужій половині. Шепелєв розчаровано розводить руками, бо в центрі поля не отримав передачу від Буяльського. Намагається Володимир бути головним у початковій фазі атак. Шепелєв блискуче закинув уперед на Русина, Дубра знову працював руками. Це друга жовта і вилучення вже на 55-й.

Миколенко знайшов Буяльського зовсім вільного на 11 метрах. Паньків би уже не врятував, але Віталій дивом не влучив. Сидорчук не зміг передати на самотнього Миколенка з першої спроби, зробив це лише після підбирання. Віталій пробив у стійку, однак перед тим Русин забрався в офсайд. Де Пена замінив Андрієвського, Караваєв замість Цітаішвілі на 63-й. Доволі швидкі заміни, як для Михайличенка. Сидорчук запустив мотор атаки, Буяльський прострілив на дальню після проникної передачі капітана. Миколенко дуже впевнено розстріляв ворота з кількох метрів.

Безбородько, який вийшов на заміну, провалив перспективу виходу сам на сам з Бойком. Банально подарував м’яч Кадірі. Соль вийшов на 74-й замість Русина. Перші хвилини в УПЛ іспанця після тривалої паузи. Третьяков протягнув круглого лівим флангом і віддав на Задераку. Потужний удар взяла на себе поперечина. Багато сумбуру по перерві. Паньків невпевнено діє на виході, проте Шабанов пробачає дуже невдалим ударом. Відмінна атака правим флангом. Шепелєв на Караваєва, той у дотик Кендзьорі. Соль промахнувся по м’ячу з меж воротарського, а Де Пена замкнув.

А це вже Карлос віддячив партнеру. Швидка контра, пас у центр, Буяльський, який і почав атаку, хитнув суперника і пробив повз воротаря. Дуелунд замінив героя матчу на 84-й. Беніто також вийшов замість Кендзьори. Саме легіонери і організували комбінацію через короткий пас. Данець пробив з-за меж штрафного, і це лише другий сейв Паньківа за матч. Шабанов скинув на Соля, Фран нарешті зробив усе, як треба. Однак гол скасували через поштовх Артема в спину суперника. Динамо зрівнялося за очками із Зорею за тиждень до очної ставки проти команди Скрипника, але наразі програє через гірший результат в особистих зустрічах.

Лише 1 легіонер підтвердив, що заслужив гру в основі

Томаш Кендзьора провів топовий поєдинок, зробивши «Олександрію» своєю улюбленою жертвою. Захисник збірної Польщі віддав уже 4 гольові паси в матчах проти команди Шарана. У цьому матчі обидва флангові оборонці грали дуже високо, але Томаш навіть перевершив Миколенка. Фактично, станом на сьогодні це єдиний легіонер, який виправдовує свою зарплату та виграє конкуренцію в українських футболістів.

Може, ще Вербіч, але без словенця команда видала дуже впевнений спектакль. Навіть Де Пена, незважаючи на забитий м’яч, виглядає доволі кепсько. У Карлоса була сила-силенна браку в передачах, якісь безглузді втрати на рівному місці. Його гол – результат і промаху Соля, вічного партнера по лаві запасних та дозвіллю. Дуелунд і Беніто мали занадто мало часу, але одну цікаву комбінацію з ударом придумали. До слова, нігерійський вінгер став 4-м офіційним дебютантом Динамо в поточному сезоні після Жерсона, Караваєва та Кадірі.

Title 

Ну, а головний провал – саме останній, ганський універсал. Коли «Олександрія» не могла нічого створити, крім кількох перспективних заходів у штрафний після продуманих перепасовок, Момо вирішив самостійно повернути інтригу в матч. Але й крім привезеного пенальті, були інші питання. Це визнав і головний тренер. Ризик знову заробити дві жовті картки, незрозумілі паси в поліклініку, жахливий прийом, практично нульовий внесок у початок атак, біг у кортежі суперників навіть без імітації відбору. Не думаю, що з виходом юних вихованців Сироти чи Забарного було б гірше.

Миколенко самотужки розриває улюблену команду

Жодній команді Віталій не забивав бодай 2 голи. А тут уже цілих 3. Миколенко відзначається забитим м’ячем 3-й поспіль матч проти Олександрії в рамках УПЛ. Це був дуже сміливий хід Михайличенка. Лівий фланг повністю віддали захиснику, якого Кендзьора небезпідставно називає найкращим у своєму амплуа серед гравців оборони УПЛ. І фактично Віталій грав більше вінгера, ніж захисника.

Встигав усюди, навіть закривати зону... правого захисника. Водночас, саме по його краю пройшла одна з найкрасивіших комбінацій матчу, яку загубив Банада промахом метрів з 10. Що ж до лівого хавбека, то там найчастіше опинявся Андрієвський до виходу Де Пени. Олександр виконав кілька хороших стандартів, але його позиція – у центрі.

Найкращий матч Михайличенка і Динамо за 9 місяців

Коли ще динамівці так впевнено перемагали серйозних суперників без обох лідерів атаки – Вербіча та Циганкова? Головний тренер вказав після матчу на головну мету його штабу – різноманіття в атаці. Над цим активно працювали на зборах, але лідери того періоду з різних причин не завжди потрапляли в основу. І от, власне, ми побачили ідеальне втілення плану Олексія Михайличенка. Закидання по флангу, розумні комбінації, коли м’яч рухається швидше, ніж футболісти, індивідуальна техніка, зміна флангів, постійні вривання у штрафний майданчик і рваний ритм.

«Олександрія», звісно, цілком могла б (головний привіт тут Кадірі, хоча не обійшлося без помилок і всередині поля) довести справу до 2:2, але навряд чи встояла б після перерви навіть у рівних складах. Схоже, надто багато сил віддали для перемоги над «Зорею». Коли фізикою не витягують, на перший план виходить індивідуальний клас, інтелект футболістів. Та й суперник хотів перемогти значно більше – тиск у Києві неймовірний, проліт повз ЛЧ може виявитися критичним. Словом, 5:1 – логічний навіть за статистикою рахунок, найкращий з моменту виїзної перемоги над «Ворсклою».

Цітаішвілі змушує забути Циганкова, але його вистачає лише на 30 хвилин

Молодіжний чемпіон світу потроху входить у світ великого футболу. Гіо видав динамітні півгодини. Дриблінг, швидкість, відкривання, зароблений пенальті, ефектні постріли. Потім традиційно кудись зник, і його заміна на 60-й напрошувалася. Цітаішвілі дуже непогано розкривав насичені редути суперника, сміливо йшов на кількох опонентів. Це людина, яка може робити різницю і вирішувати матчі. Другий поспіль поєдинок УПЛ в основі – не без проблем, але з результативними діями в кожному. Якщо почне витягувати 90 хвилин, як Циганков, може стати новим лідером команди.

Буяльський утримує форму головного героя, Русин росте

Ще один гравець, для якого «Олександрія» стала улюбленою командою. Тільки «Ворсклі» Віталій забивав до сьогодні 4 голи. Шепелєв і Сидорчук звільнили для Буяльського можливість зосередитися на грі у фінальній третині поля, і він видав чергове шоу. Крім двох голів та асиста, ще втрачений вбивчий момент, виграна боротьба в епізоді, коли збили Цітаішвілі. Атакувальний півзахисник – зараз один з найкращих динамівців у фазі завершення в межах чужого карного, епізод з матчу проти Шахтаря не став випадковістю. Буяльський наколотив 8 голів за сезон УПЛ, що вже вдвічі більше за кар’єрний рекорд – наздогнав Вербіча, Циганкова та Бєсєдіна, найкращих бомбардирів команди.

Русин знову дуже сподобався насамперед у відтяжці. На флангах, у глибині, грі корпусом. Назарій заробив і реалізував пенальті та двічі підловив Дубру на тактичній неграмотності, добивши суперника червоною карткою. Його внесок – неоціненний. Русин росте, і такими темпами може увірватися в останній вагон потягу на Євро, яке пройде у 2021 році. Це універсальний нападник, який готовий працювати на команду: крім 9 голів, уже 6 асистів за сезон. Попереду ще важливіший і показовіший екзамен. Уже 13 червня Назарій зіграє проти «Зорі», де починав сезон.

Автор: Тарас Котів

Джерело: «Футбол 24»
(https://football24.ua/dinamo_oleksandriya_oglyad_rahunok_matchu_07_06_2020_upl_n604309/)

 

«Карпати» планують повернутися до матчів УПЛ 20 червня

Українська бігунка Ляхова через карантин не може вилетіти з Кенії

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers