rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Чоловіча сторінка \ Як зрозуміти, що піджак сидить ідеально?

Любите ви носити піджаки чи ні, у вашому житті точно настане момент, коли доведеться його одягнути. І навіть якщо ваш стиль – худі та спортивки, класика завжди переможе.

Вважається, що чоловікам, які не працюють в офісі, потрібно щонайменше 6-8 костюмів. Так, сучасний дрес-код у більшості випадків – не такий строгий, як раніше, але на співбесіду, перше побачення, театральну прем’єру, діловий обід, знайомство з батьками або весілля друга краще прийти саме в піджаку та штанах.

Питання, що краще – купити готовий піджак чи пошити на замовлення, навіть не обговорюється. Звичайно, в ідеалі один із найскладніших предметів гардероба повинен бути виготовлений з урахуванням ваших індивідуальних параметрів. Але це – досить довгий процес: поки з вас знімуть мірки і відправлять їх на фабрику, поки там підготують ваш піджак, поки кравець внесе правки після другої примірки, мине близько 4-6 тижнів. Якщо такий термін вас не влаштовує, то доведеться вирушати на пошуки відповідного варіанту в магазині. Ми поділимось таємницями і розповімо вам, як зрозуміти, що піджак сидить правильно. Для цього варто придивитися відразу до декількох деталей.

Плечі

Найголовніша характеристика. Те, як піджак сидить в плечах, визначає, чи зможете ви в принципі його носити. У конструкції можна поправити багато, але тільки не цю частину. Занадто вузькі плечі не покажуть оточенню, що ви регулярно ходите в зал, скоріше, продемонструють, що ви не можете підібрати одяг за розміром. Занадто широкі – теж не найкращий варіант. Коли ви будете приміряти піджак, візьміться за край плеча – в нормі у вас вийде схопити його, але тільки самими кінчиками пальців.

Довжина

Традиційно заведено вважати, що піджак повинен закінчуватися на лінії, де починається ваша нога. Ще один спосіб перевірити довжину – спокійно опустити руки з боків. Якщо у вас виходить захопити поли піджака, значить, ви не помилилися. Але для стилю casual допустимі й коротші варіанти, які опускаються трохи нижче середини сідниць. До таких моделей простіше підібрати верхній одяг, з-під якого нічого не буде стирчати.

Рукав піджака повинен доходити до кісточки на зап’ясті, щоб манжет сорочки визирав з-під нього приблизно на 1,5-2 сантиметри. Пам’ятайте, що занадто довгий рукав завжди можна вкоротити.

Лацкани

Застебніть верхній або середній (якщо їх три) ґудзик. Лацкани повинні рівно лежати на грудях і в жодному разі не стовбурчитися – це знак, що піджак – затісний. Крім того, на талії тканина не повинна збиратися у складки, а між ґудзиком і животом має вільно проходити три пальці. Піджаки, які щільно сидять, були в моді кілька років тому, але, швидше за все, у занадто тісній моделі вам буде некомфортно. Сенс – саме у тому, щоб ви відчували себе так само затишно, як і в домашньому халаті (ну, майже).

Спина

Тут все просто – комір піджака в нормі щільно прилягає до коміра сорочки. На спині не повинно бути багато складок, особливо горизонтальних: ви ж не Халк, на якому ось-ось трісне одяг.

І ще кілька порад, які полегшать вам вибір:

Приміряйте піджак відразу з водолазкою або в’язаним джемпером, якщо вибираєте модель на зиму. Але і одягнути його з сорочкою варто, щоб визначитися з довжиною рукава.

Не замовляйте в інтернет-магазині, особливо якщо ви не знайомі з лекалами бренду. Не страшно помилитися з розміром футболки або товстівки, але купівля піджака вимагає примірки.

Якщо це – ваш перший піджак, то зупиніться на однобортній моделі нейтрального відтінку. Згодом зможете перейти на екстравагантні варіанти Gucci з широкими лацканами у стилі 1970-х або ультравузькі Celine. Але для початку вам потрібна базова універсальна річ, яка зможе вписатися практично у будь-який образ.

Стиліст «Егоїста»

Джерело: «Егоїст» (http://egoistmagaz.in.ua/2020/05/07/suit-62/)

У здоровому тілі – здоровий біг

Чи ростуть м’язи, якщо вони не болять після тренування?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers