rss
05/10/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Організації, установи, товариства \ Кредитівка «Самопоміч» допомагає громаді у час Коронавірусу
Title 
 Українська Католицька Церква св. Івана
Хрестителя у Виппані, Нью-Джерсі, отримала
пожертву від Фундації «Самопоміч» для покриття
коштів у час пандемії. На світлині стоять члени
Дорадчої Ради УФКС «Самопоміч» в Нью-Джерсі
та настоятель парафії, о. Степан Білик. Зліва:
управитель філії «Самопоміч» у Виппані
Михайло Козюпа, о. Білик, координатор праці
філій УФКС «Самопоміч» у Нью-Джерсі Дарія
Твардовська-Винцент, та Віце-Президент
Дирекції УФКС «Самопоміч» Ігор Ляшок

Ми живемо у надзвичайних обставинах, світ знаходиться у розпалі пандемії. Страждає і наша українська громада. Фінансова напруга вплинула на наші українські парафії саме під час Великодніх Свят, коли зазвичай наші церкви вщерть заповнені вірянами, парафіяни приносять великодні кошики для освячення, а парафіяльні каси поповнюються щедрими пожертвами.

Цього року, з огляду на пандемію Коронавірусу, наші церкви не мали можливості провести Великодні Свята величаво і святково.

Усвідомлюючи, у цей критичний час, потребу наших українських церков в Іллінойсі, Мічигані і Нью-Джерсі, Українська Федеральна Кредитова Спілка «Самопоміч» і Фундація «Самопоміч» вирішили допомогти церквам фінансовими датками, щоб вони могли покрити свої витрати, до того часу, коли знову зможуть відкрити свої двері та вітати парафіян і прихожан. Допомога від Кредитівки та Фундації була видана з їх власної ініціятиви, не чекаючи на звернення установ. На потреби церков та організацій молоді Фундація «Самопоміч» виділила $128,000. Віримо, це було правильним та корисним рішенням.

Одночасно, Кредитівка «Самопоміч» спричинилася до збереження робочих місць та допомогла з іншими фінансовими потребами наших установ і парафій, своєю участю в урядовій програмі, т. зв. Paycheck Protection Program через SBA (Small Business Administration). Кредитівка виділила $3.5 мільйона у SBA позиках, з них $864,000 церквам та іншим неприбутковим установам. Якщо всі вимоги, пред’явлені урядом, буде дотримано, ці позики мають право на 100% прощення за умовами Paycheck Protection програми. Процедура видання цих позик вимагала багато часу і труду від працівників Кредитівки, під вмілим проводом нашого Президента і Виконавчого Директора Віталія Кутного.

Кредитівка «Самопоміч» також виділила українським церквам, культурним установам та організаціям молоді даток у сумі $20,000, який отримала від Federal Home Loan Bank of Chicago (з яким наша Кредитівка працює).

Слід також звернути увагу, що за увесь час діяльність УФКС «Самопоміч» продовжувалась. Члени Кредитівки мали постійний доступ до послуг Кредитівки і своїх рахунків, хоча у обмеженому режимі. Кредитівка також подарувала близько 6,000 масок для роздачі членам та організаціям у всіх філіях Кредитівки.

На даний час Головне Бюро і всі філії відновили звичні години роботи, захищаючи при цьому здоров’я як працівників, так і членів.

Сподіваємось, що наша допомога і праця принесе користь нашим громадським установам, церквам, та всім членам у цей важкий час подолання пандемії. Заохочуємо всіх стати членами Кредитівки «Самопоміч» та користати з її послуг, щоб Кредитівка й надалі розвивалась та надавала допомогу своїм членам і громаді. Надіємось на краще майбутнє!

Олег Караван,

Президент Дирекції

 

Український Конгресовий Комітет Америки відзначає 80- річницю від дня заснування

Звіт ЗУАДКу: Про стихійне лихо — повінь на Західній Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers