rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Карате і карантин

Карате, як і всі інші види спорту у світі та в Україні, зазнало руйнівних наслідків пандемії коронавірусу.

Як повідомив кореспонденту Укрінформу пресаташе Української федерації карате (УФК) Ігор Левенштейн, окрім перенесення Олімпіади-2020 на наступний рік, змін зазнав увесь календар основних турнірів поточного сезону.

Так, були скасовані чемпіонат Європи (який мав пройти у березні в Баку) та чемпіонат світу (Дубай, листопад). Не відбувся й кваліфікаційний турнір в Парижі, де мали визначитися учасники олімпійського турніру в Токіо-2020 року, крім тих, хто отримав ліцензії раніше. Скасовані всі етапи Прем’єр-ліги та Серії А, які запланували до кінця року.

Зрозуміло, це дуже погано з усіх боків. Збій у графіках підготовки спортсменів, скасування змагань, моральні й матеріальні втрати дуже великі, їхні наслідки відчуватимуться ще довго.

Нагадаємо, що двоє членів збірної України - Станіслав Горуна (куміте, до 75 кг) та Анжеліка Терлюга (куміте, до 55 кг) кваліфікувалися на Олімпіаду за рейтингом. Ще троє наших каратистів - Валерій Чеботар, Аніта Серьогіна та Галина Мельник - вели боротьбу за потрапляння на олімпійський турнір.

Title 
 Анжеліка Терлюга. Фото – з сайту karate.ua

Тепер їм потрібно чекати закінчення карантину, підтримуючи форму в індивідуальному порядку. Спершу під час самоізоляції спортсмени займалися вдома або на повітрі. Після того, коли членам національних збірних дозволили проводити тренування в залах, теж мало що змінилося для наших зірок. Більше за інших пощастило Стасу Горуні і Галі Мельник, які спарингують у львівському клубі «Юніон».

Багато часу у наших провідних спортсменів забрало виробництво відеороликів для соцмереж, де вони показували, як займаються карате та фітнесом вдома. Вони також проводили відеосемінари та віртуальні уроки карате...

Що стосується внутрішніх національних турнірів, то деякі з них теж були скасовані. Зате, з урахуванням специфіки карате, у нас організували віртуальний турнір з ката. Він пройде в два етапи: 25-28 травня та 29-31 травня.

Якщо не буде форс-мажорних обставин, в Одесі наприкінці травня пройде турнір Odessa Open – без глядачів, із дотриманням правил санітарної безпеки.

На 28-30 серпня запланований турнір Katana Cup у Чорноморську.

Однак не все так сумно. Президент УФК Іван Дутчак відзначає, що карате в принципі може постраждати менше за інші види спорту в Україні. Чому, спитаєте ви?

Особливість федерації, побудованої на клубній системі й комерційній діяльності, базується на історичній долі карате, яке довгий час перебувало під забороною і розвивалося підпільно. Тому звичка розраховувати на власні сили у будь-якому випадку допоможе карате в умовах скорочення державної підтримки, котре зачепить всі види спорту.

Спроможність організовувати віртуальні турніри й семінари, менша залежність від наповнених трибун великих арен (вимушена необхідність проводити турніри без глядачів не стане катастрофою), велика ступінь діджиталізації в роботі федерації (єдина база спортсменів та тренерів, членські внески). Всі ці фактори, без сумніву, надають українським каратистам оптимізму й дозволяють дивитися в майбутнє якщо не із самурайським спокоєм, то доволі впевнено.

Джерело: «Укрінформ» (https://www.ukrinform.ua/rubric-sports/3030734-karate-korotae-karantin.html)

 

Досить скидати вагу!

Нова реальність футболу

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers