rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Подорожі \ Підземний Луцьк стане доступним для туристів восени

У Луцьку у вересні 2020 року планують відкрити для відвідувачів підземелля двох пам’яток архітектури національного значення – вежі Чорторийських і костелу єзуїтів.

Про це повідомила очільниця управління туризму і промоції Луцької міськради Катерина Мойсіюк під час онлайн-пресконференції «Міста України – відновимо український туризм разом», що транслювалася на сторінці Управління туризму та промоцій КМДА у Facebook.

«На кінцевому етапі реалізації перебуває проєкт з реконструкції підземель під баштою Чорторийських і єзуїтським костелом. Плануємо на вересень місяць їхнє відкриття. Це – масштабний проєкт, у межах якого з’явилися наукові відкриття. Якщо раніше ми могли тільки здогадуватися, що Луцьк має декілька підземних поверхів, то тепер знаємо це точно. Й сьогодні ми – на порозі масштабних археологічних, архітектурних відкриттів. Реалізується проєкт за грантові кошти розміром 1 млн євро», – повідомила Мойсіюк.

За її словами, облаштовані підземелля стануть додатковою туристичною атракцією міста й дозволять мандрівнику довше затриматися у Луцьку.

Крім того, поінформувала Мойсіюк, Луцьк планують перетворити на логістичний центр всього туризму області, розробивши маршрути «Луцьк плюс».

«Вирішили виходити на ринок обласний і показувати туристу, який приїжджає до Луцька, що можна відвідати, де відпочити в області. Бо Волинь – це край лісів, край озер. Сьогодні (після того, як буде скасовано карантинні обмеження – ред.), мабуть, кожен захоче відпочивати поближче до природи, поїхати з великих мегаполісів. Тому будемо цим користуватися й уже починаємо знімати проморолик у такому напрямку», – зазначила очільниця управління туризму і промоції Луцької міськради.

Також у місті вже зараз займаються реконструкцією інфрастурктури – оновлюють вказівники, таблиці. Запланована й повна реконструкція Туристично-інформаційного центру, щоб після завершення карантину зустрічати гостей в оновленому вигляді.

Як повідомляв Укрінформ, проєкт «Нове життя старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна» реалізується у межах Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. Відновлювальні роботи в Луцьку на території вежі Чорторийських і монастиря єзуїтів розпочалися у серпні 2018 року. Завершити їх планувалося до липня 2020 року.

Цьогоріч наприкінці травня під цокольним поверхом вежі князів Чорторийських виявили новий об’єкт – підземні кімнати. Як зазначили в міськраді, про ці приміщення не було раніше відомо, й описів цих кімнат в історичній літературі немає.

Оборонна вежа Чорторийських – єдина вціліла башта зведеного у XIV-XV ст. Окольного замку Луцька.

Фото: Богдан Климчук, Facebook

У «шльопанцях» на Еверест: як українка з двома малими дітьми проїхала 20 країн

Замки Львівщини почали приймати відвідувачів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers