rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Члени Палати представників і Сенату Іллінойсу затвердили законопроект про голосування поштою

Відповідне рішення було прийнято, незважаючи на протести республіканців. Вони наголошували, що це вплине на бюджет штату та призведе до численних шахрайств із результатами виборів.

Відповідно до законопроекту, кошти на проведення голосування поштою будуть виділені із федеральних коштів, які Вашингтон скерував, аби допомогти штатам подолати пандемію коронавірусу.

За законопроект Kelly Burke проголосували 72 члени Палати представників, 43 виступили проти.

«Оскільки ми адаптовуємося до рекомендацій департаменту охорони здоров’я та нових технологій, важливо робити все можливе, щоб захистити наших мешканців та забезпечити їм доступ до голосування», – зазначила член Палати представників Burke.

Don Harmon, президент Сенату Іллінойсу, назвав законопроект «запізнілим кроком до сучасних зручностей» та безпеки на виборах.

«Прикро, що потрібна глобальна пандемія, аби переконати людей. Проте розширення голосування поштою – необхідна реформа виборів, якою, сподіваюся, скористаються виборці», – наголосив він.

На думку губернатора штату Дж. Пріцкера, такий законопроект допоможе мешканцям взяти участь у виборах під час пандемії.

Title 
 Фото – з ФБ-сторінки Illinois House Republicans

Законопроект гарантує, що всі, хто подавав заявку на участь у голосуванні на загальних виборах 2018 року, муніципальних виборах 2019 року або під час праймеріз у березні, отримають запрошення проголосувати електронною або звичайною поштою на загальних виборах, які мають відбутися 3 листопада.

Під час щоденного брифінгу, присвяченого коронавірусу, Пріцкер назвав законопроект компромісом обох партій – демократів і республіканців.

«Республіканці, за великим рахунком, виступають за заборону голосування у країні. Вони вважають, що це погано для них, якщо проголосує більше людей», – зауважив Пріцкер. «Думаю, що кожен має право голосу. Ми живемо у демократичній країні. Голосування – це священне право».

Нагадаємо, республіканці на чолі з президентом Дональдом Трампом заявляють, що голосування поштою може призвести до фальшування результатів виборів. Минулого тижня президент Трамп пригрозив забрати федеральні кошти у Мічигану та Невади, штатів, які хочуть затвердити право голосувати поштою під час пандемії коронавірусу.

«Мічиган надіслав заявки на бюлетені для заочного голосування 7,7 млн людей перед праймеріз і загальними виборами. Це було зроблено незаконно та без дозволу секретаря штату, який не дотримується загальноприйнятих норм. Я попрошу затримати фінансування Мічигану, якщо вони хочуть зазнати невдачі, ідучи цим шахрайським шляхом фальсифікації результатів виборів!»

Дж. Пріцкер визнав, що Іллінойс також, імовірно, може втратити федеральні кошти.

«Президент погрожує забрати кошти у штатів, які не порушують закон, – сказав Пріцкер. – Затримувати фінансування органів місцевого самоврядування, оскільки вони не дотримуються закону – це вже зовсім інша річ. Думаю, що людям дуже важливо отримати доступ до бюлетенів. Президент цього не хоче. Я ж хочу, щоб люди отримували доступ до голосування і голосували. Це – просто величезна ідеологічна різниця. Я вірю в демократію та право голосу».

У світі надзвичайна освітня ситуація. Що робити?

Національна гвардія допомагає подолати наслідки повені

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers