rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ Лікарі намагаються з’ясувати, чому COVID-19 може бути смертельним для дітей
Title 
 Почервоніння шкіри та набряк стоп - один
із симптомів хвороби Кавасакі. Фото - Wikipedia.org

Команда лікарів штату Іллінойс працює над вивчення рідкісної, але потенційно смертельної дитячої хвороби, пов’язаної із COVID-19. Медики протягом найближчих днів збиратимуть дані для офіційної доповіді про хворобу.

Про стан, який у CDC називають «педіатричним багатосистемним запалювальним синдромом» або MIS-C, повідомлялося щонайменше у 19 штатах, зокрема, і в Іллінойсі.

Команда лікарів штату Іллінойс разом із медиками, які спеціалізуються на хворобі Кавасакі, зібралася, щоб обговорити спільні зусилля для відстежування нових випадків. Про це під час щоденного брифінгу, присвяченого пандемії коронавірусу, заявила доктор Ngozi Ezike, директор департаменту охорони здоров’я Іллінойсу.

«Мета зустрічі полягала у тому, щоб визначити особливості спектру розладів і розшукати сукупність симптомів, аби з їхньою допомогою можна було насправді почати фіксувати нові випадки, кількість яких постійно збільшується, а також повернутися назад і проаналізувати випадки, що можуть відповідати опису (хвороби – ред.)», – зауважила Ezike. «Ми викладемо ці вказівки наступного тижня, а потім будемо збирати дані для офіційної доповіді».

Минулого тижня CDC розіслали медикам доповіді про нову хворобу та дали вказівки щодо діагностики MIS-C.

Відповідно до критеріїв CDC, до симптомів педіатричного багатосистемного запалювального синдрому належать підвищення температури до 37,8º протягом щонайменше 24 годин, докази наявності запалення в організмі та госпіталізація з проблемами принаймні двох органів (наприклад, серця, нирок або легень).

Інші симптоми – розлад шлунку, блювота, збільшення лімфатичних вузлів, почервоніння очей, діарея та висипання. У критичних випадках імовірна зупинка серця.

Єдиним симптомом Covid-19 може бути… висипка на шкірі

Володимир Корсунов: «Друга хвиля епідемії мені видається абсолютно реальною. Питання лише, коли вона почнеться»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers