rss
05/07/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Наука \ Зупинити пандемію без вакцини: у Китаї випробовують нові ліки проти COVID-19
Title 
 Фото з сайту medicalxpress.com

Китайська лабораторія в Пекінському університеті тестує на тваринах ліки, які, на думку вчених, здатні зупинити пандемію коронавірусу навіть без вакцини.

Про це повідомляє Medical Express.

Дослідники заявляють, що ліки можуть не тільки скоротити час одужання інфікованих, але навіть забезпечити короткочасний імунітет до COVID-19.

Сунні Се, директор Пекінського інноваційного центру геномів при університеті, наголосив, що нині препарат успішно проходить стадію тестування на тваринах.

У препараті використовуються антитіла, які виробляються імунною системою людини для запобігання зараження вірусом клітин. Їх науковці виділили з крові 60 пацієнтів, що вже одужали. «Надія полягає в тому, що ці антитіла можуть стати ліками, які зупинять пандемію», — сказав Сунні Се.

Він також додав, що препарат, за розрахунками розробників, має бути готовий до початку прогнозованого зимового спалаху коронавірусу.

«Планується проведення клінічного випробування», — сказав Се, додавши, що ліки тестуватимуть в Австралії та інших країнах, оскільки випадків коронавірусу в Китаї стало значно менше.

Як відомо, використання антитіл не є новим підходом у клінічній практиці, вони успішно застосовуються для лікування низки інших вірусів, таких як ВІЛ, Ебола і респіраторний синдром на Близькому Сході (MERS).

Геном як книга життя

Коти хворіють на COVID-19 і можуть заразитися від людей

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers