rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Наука \ Коти хворіють на COVID-19 і можуть заразитися від людей

Дослідники з Токійського університету та Університету Вісконсин-Медісон з’ясували, що домашні коти можуть заражати одне одного коронавірусом, не маючи при цьому жодних симптомів.

Про це повідомляє Kyodo News.

«За даними дослідницької групи, що працює в столиці Японії та Вісконсині, новий коронавірус, який викликає пандемію COVID-19, може передаватися між домашніми котами, навіть якщо в інфікованих котів може не проявлятися жоден симптом», – йдеться у повідомленні.

Під час дослідження вчені взяли зразки вірусу у людини та заразили ним трьох котів у лабораторії США.

Потім інфіковані коти були поміщені разом зі здоровими, а за п’ять днів у незаражених котів тест на коронавірус виявився позитивним.

Після цього тести усіх котів продовжували вказувати на наявність інфекції протягом п’яти днів.

Аналізи крові засвідчили, що коти виробляли антитіла протягом 24 днів після першого позитивного тесту. Водночас, усі тварини протягом експерименту мали нормальну температуру тіла, вагу та поведінку, жодна з них не виявляла симптомів вірусу, зазначають дослідники.

Ветеринар і професор, член дослідницької групи Йошіхіро Каваока рекомендує власникам котів не випускати тварин із приміщення, оскільки вони можуть заразитися COVID-19, а власник і не дізнається про це.

Каваока наголосив, що, з огляду на результати дослідження, людина може передавати вірус котам, а ті – іншим тваринам. Тому власники домашніх тварин «повинні тримати дистанцію від своїх котів», якщо ті будуть зараженими.

Команда вчених також відзначила важливість дотримання простих гігієнічних заходів безпеки, як-от миття рук та уникнення явно хворих тварин.

Раніше у Нью-Йорку коронавірус COVID-19 діагностували у двох котів, що стало першим проявом цього захворювання серед домашніх тварин. Крім того, у зоопарку Бронкса у Нью-Йорку коронавірусну хворобу COVID-19 виявили у восьми великих хижаків.

Геном як книга життя

Зупинити пандемію без вакцини: у Китаї випробовують нові ліки проти COVID-19

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers