rss
05/07/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Народний Трибунал: як покарати «недоторканних» та встановити справедливість?

Як багато питань українці зарахували до категорії риторичних лише тому, що ніхто не міг відповісти:

За що гинуть «Небесні Полки»? Скільки українців знають відповідь на це питання? А подекуди ще чути: «Герої не вмирають». Аякже… Йде війна – отже, вмирають! На жаль, постійно. Зокрема, і через тотальне мовчання та байдужість.

А може 5 колона Москви вже знищена? – Авжеж! Товчеться у Верховній Раді і справляє свої темні справи з президентами: нинішнім чи попереднім – не має значення – головне, щоб при їх заміні «сума доданків» не змінювалася.

Чому бандити все ще не в тюрмах, а замість них переслідують та саджають тисячі добровольців?

Чому, замість актів народного самосуду (якщо вже система правосуддя в країні на це не здатна) над чорною когортою бандитів-чиновників, в Україні стаються акти безчинства над законослухняними активними україночуйними людьми? Скільки ще українські активісти будуть ставити на шальки терезів любов до Батьківщини і власне життя?

І коли вже нарешті кожна катюга отримає по заслузі?

«І все-таки якось воно буде. Бо ще такого ніколи не було, щоб ніяк не було». (Ярослава Гашек, «Пригоди бравого вояки Швейка»)

Title 

Пройшовши Майдан, Війну, будучи морально здоровою людиною, не можна ці всі речі сприймати нормально! А тим паче - закривати на це очі! Активним свідомим патріотам це болить на рівні кожної клітини!

Тому потреба, жага справедливості наростає!
І ця потреба справедливості або буде задоволена, або породить нову Коліївщину! Я особисто чітко усвідомлюю, що Україні потрібен холоднокровний усвідомлений акт правосуддя, на противагу нещадному бунту, котрий може вибухнути!

Жоден з політиків, котрий обіцяв провести люстрацію, подолати корупцію, посадити злодіїв та ворогів України і далі по списку – так нічого і не зробив.

Особливо цинічно виглядає цей процес після загибелі Небесної Сотні та добровольців на фронтах українсько-російської війни, котра для Українців є війною за справжню Незалежність.

Мільярди і мільярди гривень витрачались на роботу новостворених НАБУ, ДБР, Вищого Антикорупційного Суду - і що? Нічого.

А очільники держави в той же час «підкилимно» все вирішували зі своїми партнерами-конкурентами з олігархічних кіл. Саме тому жодна вимога Майдану не була реалізована, а щодо покарання – то жоден регіонал його не поніс, зрадники з ОПЗЖ навіть не були люстровані. Порошенко ж сказав: «Єдина люстрація – люстрація виборами!»

Навіть ВБИВЦІ НЕБЕСНОЇ СОТНІ ТА ЗАМОВНИКИ НЕ БУЛИ ЗНАЙДЕНІ ТА ПОКАРАНІ!

Непокаране зло зростає.

В 1991 році Україна мала один з найвищих потенціалів у світі. А що зараз? Рівень «бананової» республіки з розкраденим національним багатством. Тільки Землю ще не встигли повністю – та й то, вже на підході. Закон вже прийнято.

А кого з тих, хто знищував Україну чи навіть просто – банальних хапуг-корупціонерів найвищого рівня, за всі роки Незалежності було покарано? Кого?!

А нікого. Припинімо дурити самих себе!

Єдиним нашим досягненням стала втеча Януковича, адже там вже народ закипів і пролилась кров. І готові були зносити все. Могло розпочатись «народне очищення». Тому «зек» і втікав до споконвічного ворога в Ростов.

А далі? Здали-продали Крим – когось покарали? Підпалили Схід – когось покарали? Порушили Конституцію – не ввели воєнний стан, влаштували котли в Іловайську та Дебальцевому, підписали зрадницькі Мінські угоди… Ще хто ж підписав? «Батько олігархату», Кучма, без жодних владних повноважень, працюючи на «громадських засадах»!

А далі – те, що було неможливим в 2014 – тисячі справ проти добровольців, а проти сепаратистів – десятки. А далі – викрадення Землі економічними методами. Перелік можна продовжувати. Але ж питання не в переліку, не в черговому «плачі Ярославни» над тяжкою українською долею.

Олігархічна система – внутрішній ворог, споріднений із зовнішнім – Кремлем.

З ворогами все зрозуміло – вони будуть знищувати та грабувати нас настільки, наскільки зможуть та наскільки ми дозволимо.

Питання в нас: а що ми можемо їм протиставити? Як ми можемо і повинні діяти, щоб покарати злочинців та перемогти ворогів?

Головною помилкою Майдану є те, що українці не створили альтернативної мережевої структурованої сили на противагу олігархічним партіям. Тому в результаті ми отримали не результати Майдану, а результати перемоги олігархічної системи над Майданом. Переміг не Майдан, а Сцена Майдану.

І наступною за величиною помилкою, похідною від головної, виявилась повна відсутність покарання та реальної люстрації! Суспільство розраховувало, що ті, котрі на крові Небесної Сотні прийшли до влади, щось змінять, покарають злочинців, проведуть люстрацію тощо. І тут українців обдурили – з одного боку медалі, а з іншого – українці самі дозволили себе обдурити!

Уявіть собі, що в нас на момент втечі Януковича був би перелік злочинів проти Українського Народу та перелік злочинців, яких треба покарати. І весь протестний Майдан в кінці лютого 2014 року вимагав би покарання конкретних сотень-тисяч злочинців за конкретні злочини проти України та народу! І якщо вже навіть не всі з них підлягали б жорсткому кримінальному покаранню, то, принаймні, справжня люстраційна база у нас би вже була!

Саме люстрація і повне відсікання комуністів-московської агентури стало причиною того ривка, який свого часу здійснили поляки та жителі країн Балтії! Вони цього досягли, маючи слабший потенціал, ніж ми! То чому ж ми не можемо?! Можемо!!!

А найгірше в тій ситуації – усвідомлення того, що саме через відсутність такого переліку злочинів та бази злочинців вони тоді уникли покарання!

Відчуваючи гостру потребу в справедливості та глибоко розуміючи, які буремні часи очікують Україну, ми з побратимами створили організацію «Народний Трибунал».

«Народний Трибунал» - це організація Українського Народу, котра є інструментом українського суспільства, а не олігархів чи підконтрольних олігархам владних кабінетів! Адже олігархічна система сама себе карати не буде – результати не брешуть!

Засновниками Народного Трибуналу є:

- Степан Хмара – Герой України, дисидент, котрий все життя боровся проти Москви за Незалежну Україну;

- Віктор Шишкін – перший Генеральний прокурор України, суддя Конституційного Суду у відставці, один з кращих юристів України та єдиний суддя Конституційного Суду, який воював із Януковичем;

- Віктор Жердицький – депутат Верховної Ради 3-го скликання, громадський діяч, один з кращих економістів України;

- Олександр Негребецький –архієпископ, координатор Духовної Ради Майдану, котра об’єднала всі конфесії, які приймали участь в Майдані, співзасновник Товариства імені Подолинського;

- Назар Мухачов - сотник 26 сотні Самооборони Майдану, громадський діяч.

Ми зібрали команду людей з колосальним життєвим досвідом, котрі здатні потужно, глибоко та фахово розслідувати злочини проти України. Розслідувати - як з точки зору кримінальної, так і з точки зору організаційної та економічної – для того, щоб покарати всіх співучасників та подолати жахливі наслідки для України.

Предметом розслідування Народного Трибуналу є найнебезпечніші злочини проти України та Українського Народу, такі як:

- викрадення Землі економічними методами;

- зрада України в Мінську;

- численні порушення Конституції;

- військові злочини: Іловайськ, Дебальцеве;

- зрада України агентами та сексотами 5 колон;

- «Харківські угоди»;

- викрадення національного багатства під виглядом так званої «прихватизації» (власне, внаслідок цього і з’явились олігархи як клас, котрий потім взяв під повний контроль політичні партії та ЗМІ в Україні) і т. д.

Title 

Йдеться про детальне чітке розслідування даних злочинів. Розслідування з використанням усіх доступних способів та механізмів. І результатом такого розслідування повинен стати повний деталізований опис злочину.

Паралельно з розслідуванням злочину ми формуємо базу злочинців та ворогів України. Це особи, котрі здійснювали всі ті найгірші діяння, чим власне і довели Україну до такого стану.

На кожного злочинця ми збираємо усю доступну про нього інформацію, починаючи з місця народження, родичів, освіти, і закінчуючи його політичними чи бізнесовими зв’язками, бізнес-партнерами, доступним компроматом тощо.

Така база є абсолютно необхідною для України.

Зараз ми маємо затишшя перед бурею. Масові протести та бунти неодмінно відбудуться - це просто питання часу та способу. Занадто вже багато зараз для цього зробили і Порошенко, і Зеленський: грабуючи Україну та співпрацюючи з Москвою.

Наше завдання – не повторити помилок Майдану, незалежно від того, що саме та як буде відбуватись. Ми не маємо права допустити, щоб врешті-решт олігархічна система управління залишилася такою ж – лише замість попереднього клану – прийде інший! Що, власне, і відбулось в 2014 році!

Нам потрібен холоднокровний усвідомлений акт правосуддя!

Ми повинні зробити все для того, щоб внаслідок майбутніх протестів відбулась зміна олігархічної системи! А для цього нам потрібно чітко провести справжню люстрацію та виконати покарання олігархічних прислужників! Всі вороги України повинні бути покарані та повністю відсторонені від управління Україною.

Окрім того, глибоке розуміння суті конкретного злочину також підводить нас і до розуміння відновлення справедливості, наведення ладу.

Проведення фахового розслідування, збір та систематизація цієї інформації, формування досьє, ведення інформаційно-роз’яснювальної роботи, створення як юридичних, так і фізичних передумов для покарання злочинців – ось далеко не повний перелік діяльності, котра ведеться в рамках Народного Трибуналу.

Це досить важка, об’ємна, системна і не надто безпечна робота. Кількість злочинів та їхні масштаби – просто колосальні! А якщо говорити лише про тих злочинців, котрі обіймали в Україні високі посади, то навіть їх кількість на даний момент вже складає кілька сотень осіб. І це тільки початок!

На нашому сайті Ви можете побачити, наприклад, фахове обґрунтування злочинних дій Леоніда Кучми при підписанні зрадливих «Мінських угод». Дане обґрунтування є унікальним, адже ніхто в Україні ще такого не надавав! Та це – лише «верхівка айсбергу» - глобальної об’ємної юридичної (і не тільки) роботи, котру треба здійснити, щоб покарати зрадників!

Всю цю роботу ми здійснюємо на волонтерських засадах. І запрошуємо всіх українців до участі в ній. Допомогти Ви можете, навіть перебуваючи за кордоном. Для цього потрібні готовність і бажання посприяти очищенню України та доступ до інтернету.

Збір інформації, формування досьє, надсилання листів та, в цілому, контактування з іноземними установами, допомога у веденні інформаційної роботи, переклад текстів та статтей і т. д. Роботи надзвичайно багато!

Ну, і, само собою, Ви можете допомогти нам фінансово. Системна робота потребує певного забезпечення. В даному випадку – все те, що вже зроблено на даний час – зроблено завдяки допомозі звичайних патріотичних українців, за що ми їм дуже вдячні!

Масштаби та обсяги роботи є повністю залежними від участі українців у ній – як особистої, так і фінансової. Ситуація в Україні вже давно - настільки складна, що патріоти повинні усвідомити: для зміни ситуації потрібно власноручно та усвідомлено працювати! Адже не буде такого, що звідкись з’явиться якась група чи месія, котрі самі все зроблять, а ми просто будемо спостерігати і час від часу казати: «Які ви молодці»!

Загрози перед українцями вже зараз - такого рівня, що подолати їх може тільки згуртована робота великої кількості патріотів. Ставайте учасником цієї роботи в будь-який доступний для Вас спосіб - учасником, а не спостерігачем!

Для цього просто зверніться до мене в фейсбуці, або можете взяти контакти в редакції.

«Корисні ідіоти всіх країн – єднайтеся!» Стратегія «гібридної війни» була створена... понад півстоліття тому

Через «плівки Деркача» Офіс генпрокурора завів на Порошенка ще одну справу про «держзраду»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers