rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Трамп висунув ВООЗ ультиматум через коронавірус

Президент США Дональд Трамп надіслав лист голові ВООЗ, який містить погрозу повністю зупинити фінансування цієї установи через її поведінку в умовах пандемії коронавірусу. ВООЗ дано 30-денний термін на суттєві покращення своєї роботи.

Про це повідомляє BBC.

Якщо ж ВООЗ не зробить цього, США погрожують вийти з організації.

Особливу критику в листі звернено на поведінку ВООЗ на початку пандемії – у грудні 2019 року, коли були виявлені перші випадки захворювань у китайському місті Вухань.

Нещодавно Трамп уже назвав ВООЗ «китайською маріонеткою».

Раніше понад 120 країн світу підтримали звернення до ВООЗ із закликом до об’єктивного та незалежного розслідування причин появи та поширення COVID-19.

Першою про необхідність незалежного розслідування публічно заявила Австралія, за що країну одразу розкритикував Пекін, звинувативши Канберру «у політичній атаці». Але австралійські дипломати вмовили країни ЄС приєднатися до «коаліції», яка виступає за розслідування походження коронавірусу. Вони вимагають дати «неупереджену, незалежну та всеосяжну оцінку». Україна також підтримала цей заклик.

У заяві конкретно не згадуються Китай та місто Ухань, звідки епідемія почала розповсюджуватися, але там наголошується, що ВООЗ має співпрацювати з Всесвітньою організацією охорони здоров’я тварин для проведення спільних місій для виявлення зоонозного джерела — тобто встановити, яка тварина стала джерелом вірусу, а також чи були якісь проміжні господарі перед тим, як вірус потрапив до людей.

Всесвітня асамблея охорони здоров’я у вівторок (19 травня, - ред.) ухвалила резолюцію про проведення незалежного розслідування реакції відомства на спалах нового коронавірусу.

Про це повідомляє Kyodo News.

Резолюція, підготовлена понад 60 підписантами, серед яких країни ЄС, Австралія та Японія, включає заклик до продовження розслідування ВООЗ щодо джерела вірусу. Китай заявив, що підтримує резолюцію.

Тайвань, який перебуває під тиском КНР, так і не допустили до засідання асамблеї.

Трамп розкритикував Пріцкера: той замало працює для подолання коронавірусу

Відсоток осіб із позитивною реакцією на коронавірус у Іллінойсі зменшується

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers