rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Другий місяць карантину: яку роботу зараз шукають в Україні

На ринку праці зберігається висока активність пошукачів, яка прослідковувалася з самого початку карантину. Експерти grc.ua (ex-HeadHunter Україна) розповідають, яку ж саме роботу шукали у середині квітня.

Так, у структурі попиту з боку пошукачів на початку другого місяця карантину до найбільш популярних сфер входять «Інформаційні технології», «Продажі», «Вищий менеджмент», «Маркетинг», «Початок кар’єри», «Адміністративний персонал», «Виробництво, сільське господарство», «Бухгалтерія» та «Мистецтво, розваги, мас-медіа». У цих сферах активно шукають роботу. При цьому, якщо протягом останніх декількох років серед пошукачів найбільш активними були молоді спеціалісти та кандидати без досвіду у потрібній їм спеціальності, то у квітні ця профсфера перемістилась на п’яте місце за кількістю резюме.

Збереглась висока активність у профсфері «Вищий менеджмент». Так, у ТОП-5 спеціалізацій за кількістю резюме увійшли «Продажі», «Виробництво», «Антикризове управління», «Управління малим бізнесом» та «Управління закупівлями». Відчутно зросла кількість CV, які розмістили маркетологи та PR-менеджери – за період карантину їх стало більше на 72%. Активніше шукають роботу і представники профсфери «Адміністративний персонал»: пошукачі цікавляться вакансіями операторів call-центрів, спеціалістів з введення даних, перекладачів, водіїв.

А от до непопулярних спеціальностей, в яких протягом квітня розмістили менше, ніж 1% резюме, потрапили профсфери «Туризм, готелі, ресторани» (ця сфера ще на початку року не входила у ТОП-10 найменш привабливих сфер), «Домашній персонал», «Автомобільний бізнес», «Спортивні клуби, фітнес, салони краси», «Інсталяція і сервіс» та «Страхування».

У розрізі досвіду, як і на початку карантину, першість тримають досвідчені пошукачі. Так, на спеціалістів, які декларують щонайменше 3 роки досвіду припадає 80% резюме.

Ще більше зріс попит на дистанційну роботу. Якщо у лютому, до карантину, на такий формат роботи було спрямовано 15% резюме, то у квітні про своє бажання працювати віддалено зазначав кожний п’ятий пошукач (20%).

Окрім того, на початку другого місяця карантину серед резюме зберігалась гендерна диспропорція: на пошукачів-чоловіків припадало 62% CV, а на жінок – 38%. А от ще у лютому вони були представлені більш рівномірно: 53% чоловіків та 47% жінок.

Джерело: Grc.ua

Здоровий глузд проти коронавірусу. Частина 4

Здоровий глузд проти коронавірусу. Частина 5

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers